Kulttuuri

Teatteriohjaajat ravistelevat pölyjä klassikoista

Taaborinvuorella 7.6. järjestettävässä ”Klassikkojen uudet tulkinnat” -seminaarissa pohditaan, miten ja miksi klassikkonäytelmiä uudistetaan tai tulkitaan uudelleen. Vieraisiin lukeutuvat tunnetut teatteriohjaajat Atro Kahiluoto, Samuli Reunanen ja Elina Kilkku, jotka tunnetaan juuri vanhojen klassikoiden tuulettajina. Seminaarin juontaa Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja Sakari Katajamäki.

Pohjustuksena keskustelulle nähdään katkelma Kilkun ohjaamasta näytelmästä ”Nummisuutarit – Niin muuttuu mailma”, joka on kahdeksas Aleksis Kiven klassikkonäytelmästä tehty sovitus. Tässä tuoreessa tulkinnassa seurataan Nummisuutarin Eevan kommellusten täyteistä kosiomatkaa. Sukupuolirooleja haastava esitys saa ensi-iltansa Kivi-juhlilla 30.6.

”Klassikoiden esittäminen pitäisi aina pohtia sen kautta, mitä niillä halutaan kertoa tänä päivänä ja millaista kaanonia halutaan vahvistaa – vai olisiko aika uudistuksille?” Kilkku tuumii.

Seminaarissa vierailevat ohjaajat kertovat omista klassikkojen ohjauksistaan sekä vastaavat keskusteluosuudessa yleisön kysymyksiin. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kahvio on auki koko seminaarin ajan.

Ti 7.6. klo 19
Klassikkojen uudet tulkinnat

Taaborinvuori
Järj. Kivi-juhlat