Liikenne

Ajankohtaista Nurmijärven joukkoliikenteestä

Nurmijärven joukkoliikenteen osalta toimitaan keväällä edelleen supistetuilla vuoroilla, koska matkustajamäärät ovat merkittävästi vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Vuorotarjonta on noin 80 % prosenttia normaalista.

Linja-autoissa on matkustajille tarjolla käsidesiä ja linja-autoja siivotaan tehostetusti. Suurimmalla osalla vuoroista on hyvin tilaa matkustaa myös ruuhka-aikana.

Klaukkalan kehätien avaamisen myötä on perustettu linjanumerolla 55 uusia yhteyksiä Klaukkalan ja Kirkonkylän välille. Vuorot ajavat Mäntysalon ja Perttulan kautta. Tämä nopeuttaa Mäntysalon ja Kirkonkylän välisiä yhteyksiä. Näiden vuorojen kyytiin pääsee vaihtamalla myös Klaukkalantien varren pysäkeiltä. Vaihtoyhteydet voi tarkastaa Matkahuollon reittioppaasta.

Kivenkyyti kutsupohjaista joukkoliikennettä

Kivenkyyti on nykyisin pelkästään kutsupohjaista joukkoliikennettä. Kannattaa olla yhteydessä liikennöitsijään, jos haluaa tilata Kivenkyydin. Kivenkyydin voi tilata puh. 050 387 2744. Kutsuja otetaan vastaan arkisin klo 7.00–17.00.

Vakiintuneet reittilinjat, jotka aikaisemmin liikennöivät Kivenkyydin tunnuksen alla, ovat saaneet reittinumeron ja ovat nykyisin kaikille matkustajille avointa joukkoliikennettä.

KUUMA-seutulipun myynti loppunut

KUUMA-seutulipun myynti on loppunut vuodenvaihteessa 2020-21. Nurmijärvilippu on kunnan sisäisissä matkoissa ja matkoissa Hyvinkäälle saman hintainen kuin KUUMA-seutulippu oli. Kunnan sisäisellä nuorisolipulla voi matkustaa nykyisin myös Hyvinkäälle. Muihin KUUMA-kuntiin voi matkustaa Matkahuollon uusilla lipputuotteilla, joista löytyy tietoa mm. Matkahuollon nettisivuilta matkahuolto.fi.

Matkahuolto on julkistanut uuden reittioppaansa verkossa reittiopas.matkahuolto.fi. Reittiopas osaa etsiä kattavasti joukkoliikenneyhteyksiä (myös HSL:n liikenteen osalta) lähtö- ja tulo-osoitteiden pohjalta. Vastaava palvelu on saatavana myös Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovelluksessa.

Uusi perhelippu Nurmijärven ja Helsingin välille

Korsisaaren mobiilisovelluksesta on saatavilla uusi perhelippu, jolla voi matkustaa yksi lapsi ja yksi aikuinen Nurmijärven ja Helsingin välillä. Lipun hinta on 10 euroa. Mobiilisovelluksesta on saatavilla myös Nurmijärven sisäinen kertalippu, jolla voi kulkea arkisin klo 10-14 ja klo 18-24. Lipun hinta on aikuisille neljä euroa.