Ajankohtaista

Lapset, Palveluverkkotyö, Sisäilma, Tilakeskus, Varhaiskasvatus

Syrjälän päiväkodin toiminta siirtyy korvaaviin tiloihin sisäilmaongelmien vuoksi

6.11.2023

Syrjälän päiväkodin ja koulun sisäilman laatu on aiheuttanut ongelmia ja toimenpiteitä jo aiemmin, mutta nyt erityisesti päiväkodin osalta tilanne on pahentunut. Syrjälän päiväkodissa ja koulussa on tehty terveyssuojelulain mukainen terveystarkastus 27.10.2023 ja tarkastuksessa todettiin, että päiväkodin osalta tilanne on muuttunut viime kevään jälkeen. Tilanne on huonontunut siitä huolimatta, että tiloihin on asennettu ilmanpuhdistimia ja alapohjan kuivatusjärjestelmä. Päiväkodissa on lisääntynyt oireilu, joka yhdistetään päiväkodin sisäilmaan. Lapsilta ei ole tullut oireilmoituksia.

Päiväkodin kunnon ja työntekijöiden voimakkaasti lisääntyneen oireilun vuoksi joudumme tekemään nopealla aikataululla ratkaisuja henkilöstön ja lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Syrjälän päiväkodin toiminta siirtyy väliaikaisesti Vendlaskolanin tiloihin ma 13.11. alkaen. Väliaikainen järjestely on voimassa 30.6.2024 saakka. Syksyn 2024 tilaratkaisut ovat vielä selvityksessä ja tiedotamme niistä myöhemmin lisää.

Nyt tehtävät ratkaisut ovat tilapäisiä ja pitkällä tähtäimellä Syrjälän päiväkodin ja koulun tilanteeseen haetaan ratkaisuja laajemmin Klaukkalan minipalveluverkkotyössä.  Klaukkalassa sijaitsevien Urheilupuiston, Klaukkalan ja Syrjälän koulujen sekä Syrjälän päiväkodin kunto antaa perustellun syyn harkita uudisrakentamista peruskorjauksen sijaan. Palveluverkon ratkaisuja on tulossa kunnanvaltuuston päätettäväksi vuoden 2024 alussa.   

Takaisin listaukseen