Ajankohtaista

Koulutus, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus

STT:n lukiovertailussa Nurmijärven lukiolle jälleen hyvä tulos

20.12.2023

Nurmijärven lukio sijoittui STT:n valtakunnallisessa suurten lukioiden vertailussa Suomen 15. parhaaksi lukioksi. Nurmijärven lukio toimii sekä Kirkonkylällä että Rajamäellä.

STT:n syksyn lukiovertailussa koko vuoden ylioppilaskirjoitusten tuloksia verrataan kolme vuotta sitten lukionsa aloittaneiden sisäänpääsykeskiarvojen keskiarvoihin, jolloin opiskelijoiden lähtötaso voidaan huomioida. Tuloksista uutisoi mm. Yle.

STT on tehnyt lukiovertailunsa syksystä 2012 lähtien. Lukiot on jaettu pienten ja suurten sarjoihin syksystä 2018. Nurmijärven lukio on menestynyt aiemminkin STT:n vertailussa hyvin. Keväällä 2023 valtakunnallisessa lukioiden vertailussa Nurmijärven lukio sijoittui suurten lukioiden vertailussa sijalle 11. Tuloksellaan Nurmijärven lukio oli Keusote-alueen sekä Kuuma-alueen paras lukio.

Tulokset kevään 2023 STT:n vertailusta.

Lukion menestyksen salaisuutena yhteisöllisyys ja motivoituneet opiskelijat ja opettajat

Nurmijärven lukion rehtori Marlene Leppäsalon mukaan hyvä sijoitus on pitkäjänteisen työn tulosta. Rehtorin mukaan yksi Nurmijärven lukion menestyksen salaisuuksista on myös yhteisöllisyys ja lukion sopiva koko.

”Nurmijärven lukiossa ryhmäkoot on saatu pidettyä pääasiallisesti kohtuullisina tai pieninä. Meillä on turvallinen ilmapiiri, mikä mahdollistaa opiskeluun keskittymisen ja opiskelijat ottavat myös vastuuta opiskelustaan. Lisäksi meillä on aktiiviset opiskelijat ja opettajat ja meillä kaikki otetaan osaksi yhteisöä ja ollaan kiinnostuneita yhteisistä asioista”, Marlene Leppäsalko kommentoi.

Nurmijärven lukion lehtori Anna Lehtonen on rehtori Leppäsalon kanssa samoilla linjoilla. Lehtosen mukaan lukiossa on hyvä ilmapiiri ja työstään nauttiva henkilökunta.

”Meillä on motivoitunut ja työhön sitoutunut opettajakunta. Meillä myös luotetaan toisiin ihmisiin. Opiskelijat luottavat opettajiin ja toisinpäin. Siitä syntyy hyvän kierre, jonka aina uudet ikäluokat oppivat.  Meillä on myös tavoitteenamme panostaa jokaiseen opiskelijaan. Meillä huiput saavat huippuarvosanoja, mutta se ei yksin riitä. Meille ovat kaikki yhtä tärkeitä ja joka tasolla pitää tulla onnistumisia, jotta voi pärjätä STT:n vertailussa”, sanoo Anna Lehtonen.

ylioppilaslakit
Nurmijärven lukio on ollut lähiseudun paras STT:n lukiovertailussa. 

 

Nurmijärven lukiossa historian ja yhteiskuntaopin opettajana työskentelevä Timo Vuorikallas on iloinen hyvistä tuloksista ja osoittaa kiitokset myös kollegojen suuntaan.

”Meillä on sitoutunut ja osaava opettajakunta. Olemme sopivan kokoinen lukio, niin että opettajat tuntevat opiskelijat eikä kukaan huku massaan. Lisäksi yleisesti ottaen opiskelijoilla on opiskelua arvostava henki. Parasta Nurmijärven lukiossa on hyvä yhteishenki sekä välitön ja välittävä ilmapiiri”, Timo Vuorikallas summaa.

 

Nurmijärven kunta onnittelee Nurmijärven lukiota upeasta sijoituksesta ja erityisesti sen eteen tehdystä työstä! 

Hae Nurmijärven lukioon

Hae Nurmijärven lukioon! Kevään 2024 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on 20.2.-19.3.2024. Tammikuussa tulossa avoimet ovet Kirkonkylällä ja Rajamäessä: https://www.nurmijarvi.fi/nurmijarven-lukio/opiskelu/hae-nurmijarven-lukioon/

 

 

Edit klo 14.20, täsmennetty tuloksia kevään 2023 ja syksyn 2023 osalta ja lisätty kuvateksti. 

Takaisin listaukseen