Ajankohtaista

Lukio, Opetus ja koulutus

Nurmijärven lukio KUUMA-seudun paras ja Uudenmaan 10. paras lukio

3.6.2023

Nurmijärvellä juhlitaan tänään tuoreita ylioppilaita. Nurmijärven lukiossa juhlitaan jälleen myös hienoa menestystä STT:n lukiovertailussa. Nurmijärven lukio sijoittui valtakunnallisessa lukioiden vertailussa 28. parhaaksi ja suurten lukioiden vertailussa lukiomme oli 11. Tuloksellaan Nurmijärven lukio oli Uudenmaan alueen 10. paras lukio, Keusote-alueen sekä Kuuma-alueen paras lukio.

STT:n lukiovertailussa ylioppilaskirjoitusten tuloksia verrataan opiskelijoiden peruskoulun päättötodistuksiin. Näin lukion vaikutuksesta oppimistuloksiin saa paremman kuvan kuin vertaamalla vain eri lukioiden yo-tuloksia.

Nurmijärven kunta onnittelee tuoreita ylioppilaita sekä Nurmijärven lukiota upeasta sijoituksesta!

STT:n lukiovertailu

STT:n lukiovertailussa verrataan toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. STT vertaa tuoreimpia yo-tuloksia kolme vuotta aiempiin sisääntulokeskiarvoihin. Muuttujissa käytetään koulukohtaisia keskiarvoja.Vertailun tulokset näyttävät, kuinka opiskelijoiden arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana. Pelkkiä ylioppilaskokeita vertailemalla kärki koostuisi lähinnä lukioista, joihin pääsee vain jo valmiiksi koulussa hyvin menestyneitä opiskelijoita korkeilla keskiarvoilla.

 

Takaisin listaukseen