Ajankohtaista

Ilmastotyö, Jätehuolto, Katujen kunnossapito, Kiertokapula, Siistiksi, Tapahtumat, Viheralueet, Yhdistykset

Siistiksi-siivoustalkoot starttaavat 24.4. – lähde mukaan!

19.4.2023

Kunnan perinteiset Siistiksi-siivoustalkoot tukevat tänä vuonna oivasti Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaa. Kuntalaisten toivotaan järjestävän ja osallistuvan Siistiksi-hengessä järjestettyihin siivoustalkoisiin 24.4.-22.5.2023 välisenä aikana. Kunta tarjoaa roskasäkit, hanskat, roskasäkkien kuljetuksen ja tapahtuman markkinointimahdollisuuden kunnan tapahtumakalenterissa.

Siistiksi-siivoustalkoot 24.4.–22.5.

Siistiksi-siivoustalkoot tukevat Nurmijärven osallistumista Miljoona roskapussia -kampanjaan. Jo perinteeksi muodostuneet Siistiksi siivoustalkoot ovat tänä vuonna 24.4.–22.5. Siivoustalkoille sopivia alueita ovat yleiset viheralueet, kuten metsiköt, puistot ja tien pientareet. Talkoissa kerätään pois vain luontoon kuulumatonta roskaa, ei eloperäistä ainesta kuten lehtiä tai risuja.

Kunta tarjoaa talkoisiin osallistuville porukoille ilmaisen jätesäkkien kuljetuksen Kiertokapulan jäteasemalle, kun se tilataan talkooaikana Lassila & Tikanoja Oy:ltä. Siivousporukoilla on mahdollisuus myös hakea kirjastoista jätesäkkejä ja kertakäyttöhanskoja, maanantaista 24.4.2023 alkaen.

Laske talkoiden päätteeksi kerätyt roskapussit, ja ilmoita ne Miljoona pussia – kampanjan laskurissa Ylen verkkosivuilla.

Kasvata roskapussien ja osallistujien määrää – mainosta siivoustalkoita

Siivoustalkoita kannattaa mainostaa yhdistyksen, yhteisön tai seuran omissa sähköisissä kanavissa, jos sellaisia on. Koska Siistiksi-siivoustalkoot kytkeytyvät Miljoona roskapussia -kampanjaan, on toivottavaa, että siivoustalkoita mainostaessa käyttää aihetunnisteita @Yle, #nurmijarvi, #siistiksi ja #miljoonaroskapussia. Yle myös seuraa aihetunnisteita ja voi julkaista omissa somekanavissaan innostavia postauksia siivoustalkoista.

Siivoustalkoita voi mainostaa myös kunnan tapahtumakalenterissa, saada näkyvyyttä ja houkutella lisää porukkaa mukaan talkoisiin. Kunnan tapahtumakalenterissa, tapahtumat.nurmijarvi.fi., tapahtumasta ilmoittaminen vaatii rekisteröitymisen. Yhdistysten, yritysten ja seurojen on hyvä luoda sinne tunnukset, tällöin voi jatkossa ilmoittaa helposti omista tapahtumista.

Porukat, jotka eivät edusta mitään organisaatiota ja jotka eivät koe rekisteröitymisestä olevan jatkossa hyötyä, voivat ilmoittaa tapahtumastaan kunnan viestintään. Viestintä vie kootusti eri taajamien siivoustalkooilmoituksia tapahtumakalenteriin, josta kuntalaiset voivat käydä katsomassa, onko siivoustalkoita tulossa lähialueella ja lähteä mukaan.

Lisätietoa Siistiksi-siivoustalkoista ja käytännön ohjeita löytyy kunnan verkkosivuilta.

Takaisin listaukseen