Ajankohtaista

Ilmastotyö, Liikenne, Nurmijärven Sähkö, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Sähkö, Tapahtumat

Sähköajoneuvojen latausasioista kuntalaistilaisuus 31.8. klo 18–19

17.8.2022

Sähköajoneuvojen lataukseen liittyvistä asioista järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 31.8. klo 18–19 kunnanviraston valtuustosalissa. Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa, mitä pitää ottaa huomioon sähköauton latausta suunniteltaessa, miten lataushanke etenee asunto-osakeyhtiössä, miten ladataan turvallisesti ja mitä tukea hankintaan on mahdollista saada.

Mitä kannattaa huomioida latauspisteiden hankinnassa?

Liikenteen päästöt aiotaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä. Asiantuntijat pitävät mahdollisena, että vuonna 2030 Suomessa on 250 000 sähköautoa. Jotta tämä on mahdollista, niin latauspisteiden määrää tulee lisätä merkittävästi.

Latauspisteen hankinnassa kannattaa miettiä ensin omat tarpeet.

  • Minkälainen on sähköauton akuston koko kilowattitunneissa ilmaistuna (kWh)?
  • Kuinka monta kilometriä autolla päivittäin ajetaan?
  • Kuinka nopeasti akku pitää saada ladattua?

Sadan kilometrin ajomatka vaatii 15–20 kWh.

Sähköauton erilaiset lataustavat

”Sähköauton lataustapaan vaikuttavat, millainen hankittava sähköauto on ja miten nopeasti sen haluaa ladata. Järjestelmä kannattaa mitoittaa ja rakennuttaa tulevaisuuden tarpeet huomioiden”, kertoo Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

Sähköautoa on mahdollista ladata tavallisesta ulkokäyttöön suunnitellusta pistorasiasta vain väliaikaisesti. Lisäksi lataus vie paljon aikaa, koska teho on pieni. Onkin suositeltavaa, että pientaloihin hankittaisiin turvallinen lataustekniikka.

Pientaloon voi asentaa sähköauton lataukseen tarkoitetun vikavirtasuojakytkimellä varustetun 16 A pistorasian, joka antaa sähköenergiaa 3,6 kW teholla. Tällä teholla pärjää hyvin hybridiauton kanssa.

”Pääsulaketta ja liittymää suurentaessa pitää ottaa yhteyttä meidän tekniseen asiakaspalveluumme, vaikka itse muutostyön tekee asiakkaan valitsema sähköurakoitsija”, muistuttaa Kauppi.

Kuntalaistilaisuudessa käydään lisäksi läpi, mitä kaikkea sinun pitää tietää ennen sen ostoa? Mitkä ovat vakuutusyhtiön suojeluehdot? Mikä laki koskee latausinfraa? Mistä saa apua ja lisätietoja aiheesta?

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja kyselemään!

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, ja osallistujien on mahdollista osallistua arvontaan, jonka voittaja saa Nurmijärven Sähkön sähköauton lainaksi viikonlopuksi.

 

Tilaisuus on osa kunnan ilmastotyötä. Lue lisää www.nurmijarvi.fi/ilmastotyo. ja aiempi tiedotteemme siitä, millaista on ajaa ilmastoystävällisellä sähköautolla?

Nurmijärven Sähkö -konserni on kunnan omistama energiapalveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköön ja kaukolämpöön liittyviä palveluja.

Takaisin listaukseen