Ajankohtaista

Asuminen, Maankäyttö, Rakentaminen, Tontit

Nurmijärven omakotitonttitarjonta monipuolista – virkistävän erilaisia asuinalueita pääkaupungin kupeessa

12.6.2024

Nurmijärven kolmessa päätaajamassa on myynnissä erikokoisia omakotitontteja. Taajamat ovat omaperäisen erilaisia, mutta kaikkia niitä yhdistää luonnonläheisyys, lapsiystävällisyys, riittävät palvelut ja harrastusmahdollisuudet sekä Nurmijärven erinomainen sijainti ja edullisemmat asumiskustannukset pääkaupunkiseutuun verrattuna.

Heinojan asuinalue Kirkonkylällä

Heinoja on Nurmijärven kirkonkylällä sijaitseva luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue, joka on vain kahden kilometrin päässä Kirkonkylän keskustan palveluista ja moninaisista harrastusmahdollisuuksista. Ja vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä.

Kirkonkylä – kylämäinen idylli

Kruteleffin perhe kertoo Etuoven verkkosivuilla, mitkä asiat vaikuttivat muuttopäätökseen ja miten perhe on kotiutunut Kirkonkylälle, kuten

  • kylämäinen idylli – ihana rauha
  • lämmin yhteisöllinen tunnelma
  • turvallinen asuinalue lapsille
  • luonnonläheisyys ja harrastusmahdollisuudet
  • sopivan pituinen työmatka pääkaupunkiseudulle
  • pääkaupunkia edullisemmat asumiskustannukset

Hyvän elämän Heinojaan tulossa lähes sata tonttia

Heinojan asuinalueelta on tällä hetkellä myynnissä vielä 10 tonttia, joiden pinta-ala vaihtelee 728–1122 m2 välillä. Neliöhinta on 75–85 €/ m2. Heinojan alueelle on tulossa kaiken kaikkiaan lähes 100 omakotitonttia, jotka myydään/vuokrataan useammassa erässä.

Heinojan asuinalueeseen sekä tontteihin ja itse rakentamiseen voit tutustua kunnan kotisivuilla, tontin haku tapahtuu Tonttien haku -sivustolla.

Vanha-Klaukan asuinalue Klaukkalassa

Nurmijärven Klaukkalassa sijaitsevan Vanha-Klaukan asuinalueen läheisyydessä on kaikki tarvittavat palvelut. Kävelymatkan päästä löytyvät niin päiväkoti, koulut, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kaupat, ravintolat kuin lähimetsäkin. Alueen sijainti on ihanteellinen, Helsinkiin matkaa on vain 30 km, ja kuitenkin asut luonnonläheisyydessä väljästi ja mukavasti.

Tervetuloa kotiin Vanha-Klaukkaan

Niko Mattinen ja Netta Räsänen muuttivat Ava-tyttärensä kanssa Vantaalta Vanha-Klaukkaan. He kertovat Vanha-Klaukan asuinalueesta ja Klaukkalan palveluista Etuoven verkkosivuilla mm. näin:

”Pientaloidylli lähipalveluineen alkoi kiinnostaa, kun perhe kasvoi. Tontti on pääkaupunkiseudun mittapuulla iso, trampoliini ja puutarha mahtuvat hyvin, ja rakennusoikeuttakin on vielä jäljellä. Kaiken tämän saimme Klaukkalasta töölöläisen kolmion hinnalla.”

”Vanha-Klaukan alueen yksi rikkaus on, kun paljon väkeä muuttaa muilta paikkakunnilta. Tutustuminen on helppoa ja täällä on yhteisöllisempää kuin pääkaupunkiseudulla.”

”Vanhemmat käyvät kuntosalilla ja juoksemassa Tornimäen kuntoportailla. Ja Isosuon Natura-alueen luontoreitti pitkospuineen on ihan vieressä.”

”Klaukkala on lapsen kasvatukseen turvallinen lintukoto. Koulu on keskustassa, 10 minuutin turvallisen pyörämatkan päässä. Lapsille on täällä tarjolla vaikka mitä tanssista sählyyn, koripalloon, yleisurheiluun, luisteluun, jalkapalloon ja ratsastukseen.”

Vanha-Klaukan tontit

Tällä hetkellä Vanha-Klaukan myynnissä olevien tonttien koko on 700–1298 m2, ja neliöhinta on 105–115 €/ m2. Tontit löytyvät Tonttien haku -sivustolta. Vanha-Klaukan asuinalueeseen ja esimerkiksi rakentamisohjeisiin voit tutustua kunnan kotisivuilla.

Kylänpään asuinalue Rajamäellä

Lapsiystävällisessä Kylänpäässä voit asua omakotitalossa tai paritalossa aivan Rajamäen keskustan tuntumassa. Alueelta on lyhyt matka kouluihin, päiväkoteihin sekä kauppoihin. Kylänpäästä on hyvät viheryhteydet Rajamäen laajoille ulkoilualueille, reiteille ja laduille sekä uimahallille. Unohtamatta kristallinkirkasta helmeä, Sääksjärveä upeine hiekkarantoineen.

Rajamäellä kaikki on lähellä

Rajamäellä asuvat Karvoset sanovat, että on aina ollut itsestään selvää, että lapsemme tulevat asumaan maalla, ja Nurmijärvellä. Aktiivista perhettä ilostuttavat Rajamäen moninaiset liikuntamahdollisuudet.  Etuoven artikkelissa he kertovat perheensä arjesta mm.

”Rajamäellä kaikki on lähellä. Uimahalli ja ratsastustallit muutaman kilometrin päässä. Juoksu- ja pyöräilymaastot aukeavat kotiovelta. Lasten koulu on parin kilometrin päässä. Kaupat, kirjasto ja terveysasema löytyvät niin ikään kivenheiton päästä.”

”Urheiluseuratoiminta täällä on aktiivista. Toinen tyttäristä ui kilpaa Nurmijärven Uinnissa ja toinen pelaa jalkapalloa Rajamäen Kehityksessä, joka on monilajiseura, jossa voi harrastaa myös hiihtoa, pyöräilyä ja kuntourheilua.”

”Helsinkiin ajaa tästä 40 minuuttia, joten matka töihin sinänsä ei ole pitkä. Mutta onhan se kätevää, että kun tekee etänä työpäivän seitsemästä kolmeen, on sitten jo melkein suoraan harrastuksissa ja iltaan jää runsaasti aikaa”, toteaa perheen isä Ilkka.

Kotiudu Kylänpäähän – muutama tontti vielä myynnissä

Kylänpään suositulta asuinalueelta on tällä hetkellä myynnissä vielä yhdeksän omakotitonttia, joiden pinta-ala vaihtelee 839–1419 m2 välillä. Neliöhinta on 50 €/ m2. Tutustu Kylänpään asuinalueeseen ja tontteihin kunnan kotisivuilla, tonttia haetaan Tonttien haku -verkkosivulla.

Takaisin listaukseen