Muuta Nurmijärvelle!

Nurmijärvellä elät kuin maalla. Tai kuin kaupungissa. Tai parhaat palat molemmista poimien, kuten haluat.

Meiltä löydät sopivan tontin haitpa sitten pienempää tai suurempaa omakotitonttia. Kaikkia yhdistää se, että tontille mahtuu mahtuu elämää, puutarhakahvittelua ja pihapelejä. Kohtuulliset luovutushinnat takaavat, että rahaa jää elämiseenkin.

Nurmijärven kunnan omaleimaiset kolme taajamaa: kulttuuririkas Kirkonkylä, kaupunkimainen Klaukkala ja luonnonläheinen Rajamäki mahdollistavat monipuolisen kasvuympäristön moneen makuun. Tutustu tontteihimme ja asuinalueisiimme. Tervetuloa Nurmijärvelle!

Tietoa omakotitonttien hakijoille

Tontteja haetaan sähköisessä Tonttien hakupalvelussa.
Tutustu kunnan vapaana ja haettavissa oleviin tontteihin tästä.

Arvontamenettely
Uudet omakotitontit laitetaan aina hakuun ensimmäistä kertaa arvontamenettelyn kautta.
Luovutettavat omakotitontit asetetaan arvontamenettelyyn, jossa kullekin tontin hakijalle arvotaan luovutettava tontti. Arvonta suoritetaan sähköisessä Tonttien hakupalvelussa mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä ja arvonnan tuloksesta ilmoitetaan kaikille hakuun osallistuneille sähköpostitse.

Vain yksi hakemus per talous voi osallistua arvontaan. Mikäli samasta taloudesta jätetään enemmän kuin yksi hakemus, muut hakemukset mitätöidään. Hakemukseen voi valita mieluisuusjärjestyksessä 1-10 tonttia, joiden arvontaan haluaa osallistua.

Hakuaika arvontamenettelyllä jaettaviin tontteihin on kaksi viikkoa. Koneen arpomaa tonttia ei voi vaihtaa. Mikäli arvonnassa jää tontteja jakamatta, siirtyvät ne Jatkuvaan hakuun.

Jatkuva haku
Jatkuvan haun omakotitontteja on haettavana ympäri vuoden. Joukossa voi myös olla yksittäisiä hajatontteja eri alueilta. Jatkuvan haun tontit luovutetaan hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Tonttien hakupalvelu päivittyy mahdollisten peruutustonttien osalta joka kuun ensimmäisenä maanantaina klo 9.00 jolloin julkaistaan nähtäväksi mahdolliset edellisen kuukauden aikana peruutetut tontit.
Näiden tonttien haku alkaa kuun toisena maanantaina, eli viikon kuluttua siitä, kun mahdolliset peruutustontit on julkaistu nähtäväksi.
Mikäli hakuajan alkamisajankohta osuu arkipyhään, siirtyy hakuajan alkamisajankohta seuraavaan arkipäivään. Poikkeuksena elokuu sekä tammikuu, jolloin peruutustontteja ei julkaista, vaan julkaisu siirtyy seuraavan kuun alkuun.

Yleistä tonttien hausta
Tontteja haetaan sähköisessä Tonttien hakupalvelussa, jossa näkyy ajantasainen tilanne vapaista ja haettavissa olevista tonteista.

Tontin hakija voi päättää haluaako vuokrata tontin vai ostaa omaksi.

Sama hakija / talous / yritys voi jättää vain yhden hakemuksen.

Mikäli haluaa hakea useampaa tonttia, niitä tulee hakea yhdellä hakemuksella, jolloin ne tulee järjestää haluttuun mieluisuusjärjestykseen. Tontteja luovutetaan vain yksi per hakija/ talous/ yritys.

Virheelliset, puutteelliset ja samasta taloudesta jätetyt tuplahakemukset hylätään.

Huomioithan myös, että uuteen hakuun ei voi osallistua, mikäli hakija ei ole täyttänyt kunnalta aiemmassa haussa saadun kohteen rakentamisvelvollisuutta.

Kaavamääräyksellä AO1 merkitylle tontille saa rakentaa yhden omakotitalon ja AO2 merkityille tonteille saa rakentaa enintään kaksi asuntoisen paritalon. Näitä tontteja haettaessa tulee hakemukseen täyttää kaikkien hakijoiden tiedot.

Tontteja haettavissa

Tontteja tulossa hakuun

Kylänpää on lapsiystävällinen hyvän elämän asuinalue Nurmijärven Rajamäellä. Rajamäen keskustan kaupalliset palvelut, urheilupuiston nurmikentät, kuntosalit ja uimahalli ovat kävelymatkan päässä. Upeat hiihtoladut ja lenkkipolut lähtevät takapihalta.

Uusia tontteja on tulossa Kylänpäästä hakuun 20 kappaletta. Hakuaika alkaa 4.3.2024 klo 9, ja päättyy 18.3.2024 klo 12.
Tontin voi joko vuokrata tai ostaa omaksi.

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.

Tutustu tonttitarjontaan ja hakuohjeisiin

Tontteja haetaan Tonttien hakupalvelussa. Sieltä löytyy myös ajantasainen tieto haettavissa olevista vapaista tonteista. Tutustu Nurmijärveen, todelliseen lähilandeen, monipuoliseen tonttitarjontaamme ja hakuohjeisiin – miten sinustakin tulee onnellinen tontinomistaja ja nurmijärveläinen.