Ajankohtaista

Sähköpula, Viestintä

Nurmijärven kotitalouksille jaetaan ohjeet sähköpulan varalta tällä viikolla

2.1.2023

Nurmijärven kunta ja Nurmijärven Sähkö Oy jakavat kuntalaisille varautumisohjeen mahdolliseen sähköpulaan liittyen. Sähköpulalla tarkoitetaan tilannetta, jossa sähköä käytetään enemmän kuin sitä on Suomessa tarjolla. Ohjeistuksessa kerrotaan, kuinka sähkökatkoihin voi varautua, miten sähköpulasta viestitään, miten mahdollinen sähköpula vaikuttaa Nurmijärvellä ja kuinka sähkökatkojen aikana toimitaan. Ohjeistus jaetaan julkisena tiedotteena 4.1.2023 ja se on luettavissa myös kunnan kotisivuilla.

Nurmijärven kunta jakaa julkisen tiedotteen sähköpulaan liittyen 4.1.2023.

”Tavoitteenamme on tiedottaa mahdollisimman kattavasti kaikille kuntalaisille mahdollisen sähköpulan vaikutuksista. Koska tieto tulevasta sähköpulasta saadaan Nurmijärvelle todennäköisesti enimmillään muutamien päivien varoitusajalla, tiedotamme varautumisesta ja vaikutuksista jo etukäteen. Olemme avanneet syksyllä teemasivut kunnan kotisivuille, järjestäneet joulukuussa asukasillan ja tiedottaneet muun muassa päiväkotien ja koulujen huoltajia. Osana ennakkoviestintää jaamme myös jokaiseen kotitalouteen julkisen tiedotteen toimintaohjeista”, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo. ”Tiedotteeseen on koottu keskeisiä ohjeita ja sitä voi hyödyntää muistilistana omaa kotivaraa suunnitellessa. Tiedote kannattaa kiinnittää jääkaapin oveen, sillä siihen on hyvä palata mahdollisen sähköpulan aikana.”

Kantaverkkoyhtiö Fingrid kuvaa sähköpulatilanteen vakavuusastetta neliasteisella porrastuksella: 0) valmiuden nosto, 1) sähköpula mahdollinen, 2) sähköpulan riski suuri ja 3) sähköpula. Nurmijärven kunta viestii kuntalaisille kaikista vakavuusasteista tehostetusti ja monikanavaisesti. Nurmijärven kunnan sähköpulaviestinnän tunnistaa alla olevista kuvista:

Nurmijärven sähköpulaviestinnän tunnistaa yhtenäisestä ilmeestä.

Seuraa paikallista viestintää

Valtakunnallisesti tiedotusta hoitaa kantaverkkoyhtiö Fingrid ja työ- ja elinkeinoministeriö (TEM). Myös media uutisoi aktiivisesti asiasta. Nurmijärven alueen paikallista sähköpulaviestintää voi seurata seuraavissa kunnan ja Nurmijärven Sähkön kanavissa:

Teemasivut:

www.nurmijarvensahko.fi/sahkopula
www.nurmijarvi.fi/sahkokatkot

Häiriöviestipalvelut:

Nurmijärven Sähkön tekstiviestipalvelu
Nurmijärven Veden tekstiviestipalvelu

Varhaiskasvatus:
Nurmijärven kunnan Päikky

Koulut:
Nurmijärven kunnan Wilma

Some-kanavat:
Facebook: Nurmijärven kunta ja Nurmijärven Sähkö
Instagram: nurmijarven_kunta
Twitter: nj_kunta
Youtube: Nurmijärven kunta

Katso Asukasinfon videoinnit

Nurmijärven kunta järjesti kuntalaisille asukasillan sähköpulaan liittyen 8.12.2022. Tapahtuma tallennettiin, ja voit katsoa tilaisuudessa pidetyt esitykset sähköpulan vaikutuksista kunnan teemasivuilla nurmijarvi.fi/sahkokatkot ja Youtube-tilillä.

Jäikö julkinen tiedote saamatta?

Julkinen tiedote jaetaan jokaiselle nurmijärveläiselle kotitaloudelle 4.1. Mikäli et saanut tiedotetta, voit ilmoittaa jakeluhäiriöstä lomakkeen kautta osoitteessa www.jakelujuniorit.fi/fi/jakelupalaute  

Takaisin listaukseen