Ajankohtaista

Hyvinvointi, Kaikki, Liikunta, Nuoriso, Pyöräily, Yhdistykset

Nuoria urheilijoita Nurmijärveltä mukana nuorten kesäolympialaisissa Slovenian Mariborissa

12.7.2023

Suomen joukkueen urheilijat on valittu Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleihin (EYOF) ja mukana kisoissa on myös neljä pyöräilijää nurmijärveläisestä urheiluseurasta Rajamäen Kehityksestä ja yksi urheilija Nurmijärven Yleisurheilusta. Suomen Olympiakomitea on valinnut Slovenian Mariborissa 23.-29.7.2023 järjestettäviin EYOF-kisoihin kaikkiaan 66 urheilijaa, jotka kilpailevat kahdeksassa lajissa.

Kisojen lajiohjelmassa on telinevoimistelu, yleisurheilu, maantiepyöräily, maastopyöräily, käsipallo, judo, uinti, tennis, lentopallo, koripallon 3×3-turnaus ja rullalautailu, joista kaksi viimeistä ovat mukana ensimmäistä kertaa EYOF-kisoissa. Suomen pyöräilyn edustajiksi Sloveniaan valituista kahdeksasta urheilijasta neljä tulee Nurmijärveltä Rajamäen Kehityksestä: Lotte Borremans, Elias Eskelinen, Lauri Kairikko ja Miko Pirinen. Lisäksi Aatu Kangasniemi edustaa Nurmijärven Yleisurheilua kuulantyönnössä ja moukarinheitossa.

Tavoitimme nurmijärveläiset Miko Pirisen, Lauri Kairikon ja Elias Eskelisen valintapäätöksen selvittyä. Valintauutinen oli otettu nuorten urheilijoiden parissa ilolla ja pienellä yllätyksellä vastaan, ja tulevia kisoja odotetaan innoissaan.

”On tämä ihan huikea juttu, en olisi uskonut, ” toteaa Lauri Kairikko leveästi hymyillen.

”Hieno fiilis päästä kisoihin. Kyseessä on iso tapahtuma, kaikki Euroopan kovimmat junnut eri lajeista tulee sinne, joten on hienoa päästä mukaan”, täydentää Miko Pirinen.

Elias Eskelinen(vas), Miko Pirinen ja Lauri Kairikko.
Elias Eskelinen(vas), Miko Pirinen ja Lauri Kairikko. Kuva:Niina Pirinen

Kokemusta kansainvälisistä kisoista

Mariborissa kisojen avajaisia vietetään 23. heinäkuuta ja ensimmäinen kisa maantiepyöräilyssä on edessä tiistaina 25.7. Ensin vuorossa on väliaikalähdöllä ajettavat aika-ajot ja välipäivän jälkeen edessä on 66 kilometrin kisamatka. Nuorten pyöräilijöiden mukaan kilpailu ei matkana ei ole kovin pitkä, mutta maasto on Sloveniassa vuoristoista, joten todella mäkinen reitti on luvassa. Varsinaisia tavoitteita sijoituksen suhteen ei pojilla vielä ole, vaan nuorukaiset kertovat hakevansa Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleista ennen kaikkia kokemusta ja nauttivansa kisaamisesta:

” On kiinnostavaa nähdä millainen taso maailmalla on, siitä on hyvä saada lisää kokemusta. Ja maajoukkuevaatteet on siistiä saada!”, toteaa Elias Eskelinen iloisena.

”Joo, kaverit, kisaaminen ja vauhti on parasta lajissa. Nyt lähdetään ennen kaikkea hakemaan kokemusta isoista kisoista”, lisäävät Kairikko ja Pirinen.

Rajamäen Kehitys saa kiitosta nuorilta urheilijoita

Ennen Mariboriin lähtöä Nurmijärven nuorilla toivoilla on edessään vielä kuusi päivää kestävä maantiepyöräilyn etappikilpailu U6 Cycle Tour Ruotsissa. Sen jälkeen luvassa on väliviikko kotona ennen kisakoneeseen nousua. Pyöräilijät uskovat olevansa parhaassa iskussaan Slovienian kisoissa.

”Ruotsin kisat ovat aika rankat, mutta samalla ne toimivat hyvänä valmistavana kisana. Sen jälkeen palautteleva viikko kotona ja sitten reissuun täydessä iskussa”, kuvailee Pirinen poikien tulevien viikkojen suunnitelmia.

Pyöräilijät nousevat Slovenian kisakoneeseen muun joukkueen ja lajiliittojen valmentajien kanssa. Nuorten urheilijoiden kannustusjoukkoihin lähtee mukaan kisoja seuraamaan lisäksi henkilökohtainen valmentaja sekä nuorten vanhemmat. Terveiset ja kiitokset menee myös omalle urheiluseuralle:

” Kiitokset Rajamäen Kehitykselle ja Mikko Simolalle sekä Annika Eskeliselle. He ovat olleet isossa roolissa, että on tullut aikoinaan aloitettua lajin parissa. Ilman heitä tämä ei olisi varmaan ollut mahdollista, ” Miko Pirinen summaa kaikkien puolesta.

Hyppää sinäkin pyörän selkään

Nurmijärven nuorten urheilijoiden innoittamana kannustamme myös kuntalaisia hyppäämään pyörän selkään. Seitsemän veljeksen pyöräreitti tarjoaa mielenkiintoisen ja jokaisen kunnolle sopivan reitin nautiskella Nurmijärven upeista maisemista. Seitsemän veljeksen pyöräreitti kiertää Nurmijärven ympäri ja koukkaa pienen lenkin Vihdin puolella. Pyöräreitti kulkee pääsääntöisesti päällystettyjä maanteitä pitkin. Reitille on nyt asennettu 130 opastemerkkiä, joita seuraamalla pystyy polkemaan osan reitistä tai koko reitin, ja kumpaan suuntaan tahansa.

 

Rajamäen Kehitys (RaKe) on perustettu vuonna 1924 ja se on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä toimivista urheiluseuroista. Seurassa toimii tällä hetkellä kolme aktiivista jaostoa: hiihto ja pyöräily, jalkapallo sekä kuntourheilu. 

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. EYOF-kisat järjestetään Slovenian Mariborissa 23.-29.7.2023 ja niihin osallistuu noin 3600 urheilijaa ja taustahenkilöä kaikkiaan 48 Euroopan maasta. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. 

 

edit. 14.7.2023 Lisätty tieto yleisurheilija Aatu Kangasniemen valinnasta kisoihin.

Takaisin listaukseen