Ajankohtaista

Liikenne, Liikunta, Matkailu, Pyöräily

Seitsemän veljeksen pyöräreitille asennettu yli sata opastemerkkiä

5.7.2023

Seitsemän veljeksen pyöräreitti kiertää Nurmijärven ympäri ja koukkaa pienen lenkin Vihdin puolella. Pyöräreitti kulkee pääsääntöisesti päällystettyjä maanteitä pitkin. Reitille on nyt asennettu 130 opastemerkkiä, joita seuraamalla pystyy polkemaan osan reitistä tai koko reitin, ja kumpaan suuntaan tahansa.

87 kilometriä ja 130 opastemerkkiä

Seitsemän veljeksen -pyöräreitti on 87 kilometriä pitkä. Se kulkee pääasiassa päällystettyjen maanteiden varsilla, jonkin verran myös jalankulku- ja pyöräteitä pitkin. Soratieosuuksia on muutama.

Pyöräilyreitti kiertää Rajamäeltä Nukarin, Palojoen ja Metsäkylän kautta Klaukkalaan ja Kuonomäentien, Lepsämän, Selintien, Nummenpään ja Röykän kautta takaisin Rajamäelle.

Reitille on nyt asennettu 130 opastemerkkiä opastamaan käännöksissä ja suorille osuuksille toistomerkeiksi. Opasteiden asennus on muutamaa viimeistelyä vailla, reitin pystyy jo nyt hyvin polkemaan merkkien avulla. Reitin kiertämisen voi aloittaa haluamastaan paikasta, ja kumpaan suuntaan tahansa, sillä opastemerkit on asennettu risteyksiin molemmin puolin.

Reitillä kulkemisessa voi hyödyntää myös Google Mapsia, ja VisitNurmijärven reittikartta esittelee myös reitin varrella sijaitsevat palvelut ja nähtävyydet.

Lue lisää Seitsemän veljeksen pyöräreitistä VisitNurmijärvi -verkkosivulta.

Seitsemän veljeksen pyöräreitillä pyöräilee neljä veljestä vanhanaikaislla polkupyörillä.

Takaisin listaukseen