Nuorten työllistäminen

Työpaja

Työpajatoiminta on Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden ylläpitämää alle 25-vuotiaiden työttömien nuorten työllistämistä. Työpajalle hakeudutaan esimerkiksi Ohjaamon, Etsivän nuorisotyön, TE-toimiston, kunnan työvoimapalveluiden (TYP) tai sosiaalipalveluiden kautta. Näiden tahojen kautta työpajalle on mahdollista hakeutua työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukityöhön.

Työpajatoiminnan päätehtäviä on mm. nuorten ohjaaminen koulutukseen tai työelämään, nuorten yksilöllinen tukeminen, sosiaalinen vahvistaminen sekä arjen ja työelämätaitojen kartuttaminen. Nuorten työpajalla työskentelee elämänhallinnan ohjaaja, jolta nuoret saavat yksilöohjausta mm. omaan elämään liittyvissä haasteissa sekä koulutukseen ja työelämään hakeutumisessa. Työpajalla työskentelee myös kaksi työpajaohjaajaa, joiden työnkuvaan kuuluu ensisijaisesti työvalmennus ja pajan arjen rutiinit.

Nuorten työpajalla on mahdollisuus harjoittaa työelämätaitoja ja kartuttaa osaamista autopajan, puupajan ja kädentaitojen saralla sekä muutto- ja kuljetustehtävissä.

  • Autopajan puolella mm. pestään, vahataan ja siivotaan autoja, vaihdetaan renkaita, suoritetaan autojen perushuoltoja ja tutustutaan ajoittain muidenkin moottoriajoneuvojen korjaukseen. Ei tulitöitä.
  • Puupajalla on mahdollista harjoitella ja kartuttaa taitoja erilaisten puutyövälineiden käytössä sekä valmistaa pienimuotoisia puutöitä myös myytäväksi.
  • Kädentaitopajan puolella on mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan monipuolisesti kädentaitojen ja käsitöiden parissa. Käytössä on ompelukone, saumuri ja erilaisia materiaaleja käsitöiden, askartelujen ja muiden kädentaitojen toteuttamiseen.
  • Muuttokeikoille ja kuljetustehtäviin on myös mahdollista päästä mukaan Nuorten työpajan porukan kanssa.
  • Otamme asiakastöitä vastaan pajanuorten ehdoilla.

Ajankohtaista

Nuorten mopopajatoiminta on kaikille mopoikäisille nuorille avointa toimintaa. Mopopajalla nuorten on mahdollista korjata ja huoltaa omia mopojaan ohjaajan opastuksella. Lisäksi pajalla vietetään aikaa yhdessä, jutellaan ja kahvitellaan. Mopopaja kokoontuu ohjatusti joka tiistai klo 16.00 – 19.00.

Nuorten työpaja on myös somessa

instagram: nuorten_työpaja_klaukkala

Yhteystiedot