Nuorten työllistäminen

Työpaja

Työpajatoiminta on Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden ylläpitämää alle 25-vuotiaiden työttömien nuorten työllistämistä. Työpajalle hakeudutaan esimerkiksi Ohjaamon, Etsivän nuorisotyön, TE-toimiston, kunnan työvoimapalveluiden (TYP) tai sosiaalipalveluiden kautta. Näiden tahojen kautta työpajalle on mahdollista hakeutua työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukityöhön.

Työpajatoiminnan päätehtäviä on mm. nuorten ohjaaminen koulutukseen tai työelämään, nuorten yksilöllinen tukeminen, sosiaalinen vahvistaminen sekä arjen ja työelämätaitojen kartuttaminen. Nuorten työpajalla työskentelee elämänhallinnan ohjaaja, jolta nuoret saavat yksilöohjausta mm. omaan elämään liittyvissä haasteissa sekä koulutukseen ja työelämään hakeutumisessa. Työpajalla työskentelee myös kaksi työpajaohjaajaa, joiden työnkuvaan kuuluu ensisijaisesti työvalmennus ja pajan arjen rutiinit.

Nuorten työpajalla on mahdollisuus harjoittaa työelämätaitoja ja kartuttaa osaamista autopajan, puupajan ja kädentaitojen saralla sekä muutto- ja kuljetustehtävissä.

  • Autopajan puolella mm. pestään, vahataan ja siivotaan autoja, vaihdetaan renkaita, suoritetaan autojen perushuoltoja ja tutustutaan ajoittain muidenkin moottoriajoneuvojen korjaukseen.
  • Puupajalla on mahdollista harjoitella ja kartuttaa taitoja erilaisten puutyövälineiden käytössä sekä valmistaa pienimuotoisia puutöitä myyjäisiin.
  • Kädentaitopajan puolella on mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan monipuolisesti kädentaitojen ja käsitöiden parissa. Käytössä on ompelukone, saumuri, kangaspuut ja erilaisia materiaaleja käsitöiden, askartelujen ja muiden kädentaitojen toteuttamiseen.
  • Muuttokeikoille ja kuljetustehtäviin on myös mahdollista päästä mukaan Nuorten työpajan porukan kanssa.

Nuorten työpaja on myös somessa

instagram: nuorten_työpaja_klaukkala

Yhteystiedot

Vastaava työpajaohjaaja, Kaisa Selkämaa, puh. 040 317 2348

Elämänhallinnan ohjaaja, Minna Saarinen, puh. 040 317 4804

Työpajaohjaaja (autopaja), Tero Viitanen, puh. 040 317 4177

Työpajaohjaaja (puupaja), Mitso Mustonen, puh. 040 317 4024