Nuorten työllistäminen

Työpaja

Työpajatoiminta on Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden ylläpitämää alle 25-vuotiaiden työttömien nuorten työllistämistä. Työpajalle hakeudutaan esimerkiksi Ohjaamon, Etsivän nuorisotyön, TE-toimiston, kunnan työvoimapalveluiden tai sosiaalipalveluiden kautta. Näiden tahojen kautta työpajalle on mahdollista hakeutua työkokeiluun. Lisäksi nuoria otetaan pajalle ns. pajasopimuksella, johon ei liity muita viranomaisia.

Työpajatoiminnan päätehtäviä ovat nuorten ohjaaminen koulutukseen tai työelämään, nuorten yksilöllinen tukeminen, sosiaalinen vahvistaminen sekä arjen ja työelämätaitojen kartuttaminen. Nuorten työpajalla työskentelee elämänhallinnan ohjaaja, jolta nuoret saavat yksilöohjausta mm. omaan elämään liittyvissä haasteissa sekä koulutukseen ja työelämään hakeutumisessa. Työpajalla työskentelee myös kaksi työpajaohjaajaa, joiden työnkuvaan kuuluu ensisijaisesti työvalmennus ja pajan arjen rutiinit.

Nuorten työpajalla on mahdollisuus harjoittaa työelämätaitoja ja kartuttaa osaamista autopajan, puupajan ja kädentaitojen saralla sekä muutto- ja kuljetustehtävissä.

  • Autopajan puolella mm. pestään, vahataan ja siivotaan autoja, vaihdetaan renkaita, suoritetaan autojen perushuoltoja ja tutustutaan ajoittain muidenkin moottoriajoneuvojen korjaukseen. Ei tulitöitä.
  • Puupajalla on mahdollista harjoitella ja kartuttaa taitoja erilaisten puutyövälineiden käytössä sekä valmistaa pienimuotoisia puutöitä myös myytäväksi.
  • Kädentaitopajan puolella on mahdollisuus käyttää omaa luovuuttaan monipuolisesti kädentaitojen ja käsitöiden parissa. Käytössä on ompelukone, saumuri ja erilaisia materiaaleja käsitöiden, askartelujen ja muiden kädentaitojen toteuttamiseen.
  • Muuttokeikoille ja kuljetustehtäviin on myös mahdollista päästä mukaan Nuorten työpajan porukan kanssa.
  • Otamme asiakastöitä vastaan pajanuorten ehdoilla.

Pajan Hinnasto 1.1.2024 alkaen

Nuorten työpaja on myös somessa

instagram: nuorten_tyopaja_klaukkala

Yhteystiedot