Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 8.7.2021 – Taaborin kesässä tapahtuu

8.7.2021

Taaborin kesää päästään käynnistelemään viime vuotta suuremmalla pöhinällä heinäkuussa, kun Taaborin kesäteatterissa polkaistaan käyntiin Vaahteramäen Eemelin näytännöt 9.7. alkaen. Nurmijärven oma poika, viihteen moniosaaja Taavi Vartia tuo toiveuusintana vuoden 2013 Taaborin kesäteatterin jättimenestyksen takaisin. Musiikkiosuuksissa kuullaan Suomessa harvemmin esitettyjä alkuperäiseen näytelmäversioon kuuluvia lauluja. Luvassa on siis elämyksellinen koko perheen kujeilu.

Kivi-juhlat on tänä vuonna myös niin ikään päättänyt hemmotella teatterin ystäviä tuomalla Kiven tuotannosta riemukkaan Olviretken iloksemme Taaborinvuorelle. Maineikkaan farssin ohjaa Samuli Reunanen. Harvoin nähty komedia perustuu tositapahtumiin, kirjailija oli inspiroitunut lehtiuutisesta, joka raportoi 8000 baijerilaisen sotilaan hylänneen sotilaskurin ja ratkenneen juopottelemaan porukalla. Lehden kertoman mukaan sotilaat olivat juoneet reilun kahden päivän aikana 101 000 litraa olutta ja olleet “aamusta iltaan humalan humussa”. Ensi-ilta on 18.8.

Tässä kohtaa voikin oluen ystäviä muistuttaa Nurmijärven omista panimoista Grönbackan panimosta  ja Jakke`s Brewerystä, joista voi ostaa erinomaiseksi kehuttuja tuotteita grillauksen kylkeen. Altian tehdasalueelle Rajamäelle voi myös kurvata tutustumaan Ryyppi-museon mielenkiintoiseen kokoelmaan.

Ja tapahtuupa Taaborilla monta muutakin juttua.

Yhteislaulu kruunaa kesäisen illan. Tähän on tuottanut ratkaisunsa Svenska föreningen i Nurmijärvi -yhdistys, joka on toiminut Nurmijärvellä yli 20 vuotta. Ensimmäinen ruotsinkielinen yhteislauluilta pidettiin Taaborinvuorella vuonna 2018 ja Allsång på Tabor onkin jo suorastaan uusi perinne, johon kannattaa osallistua. Tänä vuonna laulu kajahtaa Taaborilla 5.9. Tilaisuuden juontaa tv- ja radio-ohjelmista tuttu Thomas Lundin.

Juhlakiertueensa merkeissä konsertoi myös aina ihastuttava Club For Five, jonka konsertissa 14.8. Kuullaan 20 vuotisen uran parhaimmistoa. Erinin konsertti 12.8. on tällä hetkellä täyteen varattu. Lipunmyyntitilannetta kannattaa kuitenkin seurata. Koronatilanteesta riippuen laitetaan tapahtumaan lisää lippuja myyntiin mahdollisuuksien mukaan.

Elokuun lopulla 29.8. pääsee vielä nauttimaan Katri Helenan vaiheikkaan uran käänteistä Puhelinlangat laulaa -näytelmässä, jossa musiikkia tulkitsevat tangokuningas Teijo Lindström ja tangokuningatar Susanna Heikki. Mukana on rakastetun laulajan suurimpia hittejä.

Kiven synnyinkodin museo Taaborinvuoren kupeessa on auki 1.6.-31.8. ti-su klo 11-18.  ja Taaborinvuoren alueella olevia museorakennuksia voi käydä ihailemassa omatoimisesti näytösten ulkopuolisena aikana sekä tutustua niihin tarkemmin museoalueen aukioloaikana 1.-31.7. ti-su klo 11-18.

Nähtävää siis piisaa ja lippujakin eri tapahtumiin vielä löytyy. Lisää tapahtumia ja tarkempia tietoja löytyy kunnan tapahtumakalenterista.

Takaisin listaukseen