Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 6.11.2020: Shoppaile, matkaile ja yritä – Nurmijärvellä totta kai!

6.11.2020

Yrittäjyys on se voima, joka pitää yhteiskunnan toimintakyvystä huolta – vaikeinakin aikoina. Ja nyt jos koskaan, meidän on kuluttajina syytä tehdä osaltamme parhaamme, että yritykset ympärillämme pärjäisivät synkimmän yli.

Koronavuosi näkyy monella tavoin yrittäjien arjessa. Erityisen haastava tämä vuosi on ollut Nurmijärvelläkin ravintola-, matkailu-, ja tapahtuma-alan yrityksille, joihin ovat kohdistuneet kiperimmät rajoitukset. Talouden notkahtaminen ja kulutuskäyttäytymisen sekä kansainvälisen kaupan muutokset ovat heijastuneet negatiivisesti yritystoimintaan ja sitä kautta edelleen työllisyystilanteeseen ja julkisen talouden verotuottoihin.

Nurmijärvellä yhteisöverotuottojen arvioitiin vähenevän koronavuonna 1,6 miljoonaa euroa, mutta valtion toteuttaman määräaikaisen jako-osuuden korotuksen vuoksi ennuste on, että kunnan saama yhteisöverotuotto on normaalilla tasolla.

Kuntastrategian mukaan Nurmijärvi on yritysten kunta ja sen tavoittamiseksi meillä on vielä paljon tehtävää. Nurmijärven työpaikkaomavaraisuus on jo joitain vuosia pysytellyt 60 % kieppeillä, joten parantamisen varaa on rutkasti. Koronavuodesta huolimatta yritysten kiinnostus Nurmijärveä kohtaan on kuitenkin pysynyt hyvällä tasolla ja eikä elinkeinojohtaja Marko Järvenpään ole turhaan tarvinnut päivystää puhelimen ääressä, vaan tonttikauppaa on tehty jopa normaalia paremmalla tahdilla.

Toukokuussa hyväksyttiin elinkeinopoliittinen ohjelma, jonka tavoitteiksi kirjattiin yritysystävällisempi Nurmijärvi, työpaikkojen luominen Nurmijärvelle ja kunnan veropohjan vahvistaminen.

Yrittäjäjärjestöjen kanssa yhteistyössä on luotu paikallisesta tuotteesta tai palvelusta kertova Nurmijärveltä-tunnus. Tunnuksen saavat halutessaan käyttöönsä kaikki yritykset, joiden toimipaikka on joko Nurmijärvi, tai joiden toiminta muuten keskittyy vahvasti Nurmijärvelle. Tunnuksen on jo lokakuun loppuun mennessä hakenut käyttöönsä 70 yritystä. Kiinnitä siis huomiota Nurmijärveltä-tunnukseen ja suosi paikallista!

Syyskuussa kunta järjesti yrittäjäyhdistysten ja nuorkauppakamarin kanssa Shop Up days -tapahtuman, jonka tavoite oli tarjota paikallisille yrityksille mahdollisuus lisätä tunnettuuttaan kuntalaisten keskuudessa ja samalla esitellä kuntalaisille, mitä palveluita voisi hankkia kuntarajojen sisäpuolelta.

Seuraavaksi on luvassa Joulu Nurmijärveltä -yhteismarkkinointikampanja, joka kerää yhteen paikallisten yritysten tarjouksia ja kannustaa nurmijärveläisiä hankkimaan joululahjansa paikallisilta toimijoilta. Kampanja kestää 13.12. saakka. Kampanjan viestintä alkaa pian, joten pysy kuulolla!

Yksi tämän vuoden painopistealueista elinkeinopuolella on ollut matkailun kehittäminen Nurmijärven alueella. Kunta perusti yhdessä paikallisten matkailualan yrittäjien kanssa verkoston, johon ovat tervetulleita kaikki toimijat, jotka tuottavat matkailupalveluita. Yhdessä on lähdetty hakemaan systemaattisuutta matkailutuotteiden luomiseen ja markkinointiin. Kesällä tuotettiin markkinointivideoita matkailun tueksi ja lisäksi kunta avasi uudet matkailusivut, jotka kokoavat yhteen paikallista tarjontaa. Sivuja kehitetään jatkuvasti ja toivomus on, että paikalliset yrittäjät ilmoittaisivat matkailuun liittyvistä palveluista aktiivisesti matkailusivuilta löytyvän linkin kautta.

Olethan sinäkin jo tutustunut paikallisten yrittäjien tarjontaan? Nurmijärvi yllättää monipuolisuudellaan tässäkin asiassa. Ja toisaalta – jos täältä vielä jotain puuttuu, niin olisiko siinä juuri sinulle sopiva yritysidea toteutettavaksi?

Joulu Nurmijärveltä -logo

Katso myös

Kaikki kunnanjohtajan blogikirjoitukset

 

Takaisin listaukseen