Ajankohtaista

Keusote, Koronavirus, Lukio, Opetus ja koulutus, Terveys

Koronasuosituksia ja rajoituksia päivitetty – vanhojen tanssit ja penkkarit siirtyvät

14.1.2021

Uudenmaan alueen koronavirusepidemian hillitsemiseksi Keski-Uudenmaan sote (Keusote) on täydentänyt koronasuosituksiaan tänään 14.1.2021. Keusoten suosituksen mukaisesti Nurmijärven lukion penkkarit ja vanhojen tanssit siirretään myöhemmälle keväälle.

Aluehallintovirasto on 5.1. antamassaan päätöksessä jatkanut kokoontumisrajoituksia samansisältöisinä. Keusoten suositusten pohjalta annetut 5.1.2021 koronasuositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan 31.1.2021 asti.

Muuntovirus on merkittävä uhka myös Nurmijärvellä

Alueemme koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 46/100 000/14 päivää. Alueemme täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit, ja osittain myös leviämisvaiheen kriteerit.

Suomessa vuoden 2021 alussa leviävä muuntovirus on uusi merkittävä uhka myös Keusoten alueen asukkaille. Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Suomessa muuntoviruksen aiheuttamat koronatartunnat ovat lähteneet nousuun.

Koronarokotteista ei ole vielä tällä hetkellä riittävää suojaa väestölle, koska rokotteita on saatu maahan erittäin rajallinen määrä.

Takaisin listaukseen