Ajankohtaista

Kaikki, Koronavirus, Liikunta

Koronasuosituksia ja rajoituksia päivitetty – ulkoliikuntapaikat avataan 7.1.2021

5.1.2021

Uudenmaan alueen koronavirusepidemian hillitsemiseksi Keusote on täydentänyt suosituksiaan 14.1.2021. Keusoten suosituksen mukaisesti Nurmijärven lukion penkkarit ja vanhojen tanssit siirretään myöhemmälle keväälle.  

Alueemme koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 46/100 000/14 päivää. Alueemme täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit, ja osittain myös leviämisvaiheen kriteerit.

Suomessa vuoden 2021 alussa leviävä muuntovirus on uusi merkittävä uhka myös Keusoten alueen asukkaille. Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Suomessa muuntoviruksen aiheuttamat koronatartunnat ovat lähteneet nousuun.

Koronarokotteista ei ole vielä tällä hetkellä riittävää suojaa väestölle, koska rokotteita on saatu maahan erittäin rajallinen määrä.

Lisäksi Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa kokoontumisrajoituksia 31.1.2021 asti. 

Kunta on täsmentänyt ulkoliikuntapaikkojen varaamiseen liittyvän ohjeistuksen tekstiä (19.1.2021).

Ulkoliikuntapaikat avautuvat 7.1.2021

Ulkoliikuntapaikat, kunnan luistelukentät, tekojää kirkonkylällä ja lämmitettävä jalkapallokenttä Klaukkalassa avataan 7.1.2021.

Pukukopit pidetään edelleen suljettuina. Luistimien vaihtoon tarkoitettuja penkkejä levitetään laajemmalle alueelle, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista. Penkkejä lisätään mahdollisuuksien mukaan.

Kunnan ulkokenttien jäädytys on aloitettu tällä viikolla ja niiden tilannetta voi seurata osoitteessa nurmijarvi.sometec.fi (valitse Luistelukentät). Kunnan tavoitteena on, että ulkojäät ovat kuntalaisten käytettävissä ensi viikkoon mennessä.

Rajoitukset yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa jatkuvat sisätilojen lisäksi myös ulkona. Yli 20-vuotiaiden harrastusvuoroja ulkokentillä ei pidetä. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla, ja myös uusia vuoroja voi varata lämmitettävälle tekonurmikentälle. Vuoroja varataan normaaliin tapaan. Lisätietoja vuorojen varaamisesta löytyy täältä. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Ulkojäät ja tekojää rinnastetaan puolestaan yleisöjäiksi, eikä niihin myönnetä vuoroja, vaan liikuntapaikat ovat jokaisen kuntalaisen mahdollisessa käytössä.

Aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien rajoituksia 31.1. asti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on ollut voimassa 19.12.2020 alkaen, ja sitä jatketaan nyt 31.1.2021 saakka.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Keusote suosittelevat, että kokoonnutaan vain välttämättömiin tilaisuuksiin, joita ovat esim. lakisääteiset yhtiökokoukset. Kokoontumisissa on noudatettava ehdottomasti ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Keusote suosittaa, että yhtiökokouksissa ja yhdistysten kokouksissa tulee ensisijaisesti hyödyntää etäyhteyksiä.

 

Seuraavan kerran koronasuosituksia ja rajoituksia tarkastellaan suunnitellusti 14.1.2021, tarpeen vaatiessa myös aiemmin. Tarkastelussa 14.1. ovat harrastustoiminnan ja vapaan sivistystyön rajoitukset, kuten esimerkiksi opistojen, kirjastojen ja nuorisopalvelujen toiminta.

 

Takaisin listaukseen