Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Asiakaspalvelu, Ikäihmiset, Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Lapset, Liikunta, Lukio, Monikko, Monikkosali, Muut viranomaiset, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Tapahtumat, Terveys, Tilakeskus, Viestintä, Yhdistykset

Koronarajoituksia päivitetty – Näin vaikuttaa kunnan toimitiloihin ja harrastusvuoroihin

29.4.2021

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedotti eilen 28.4.2021 koronarajoitusten purusta alueellaan. Kunta avaa toimitilojaan asteittain maanantaista 3.5. alkaen. Tässä tiedotteessa on kerrottu, kuinka muutokset vaikuttavat Nurmijärven kunnan toimipisteissä.

Lähikontakteja tulee edelleen välttää

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 9.4.2021 tekemä tartuntatautilain 58 g mukainen päätös julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevien, ns. korkean tautiriskin tilojen, sulkemisesta päättyi eilen 28.4.2021. Asiakas- ja toimitilojen avautuessa tulee Keusoten mukaan noudattaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston 22.4.2021 antamaa tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvaa päätöstä asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksistä. Päätös on voimassa aikavälillä 1.-16.5.2021.

Tämän mukaan tilojen käyttö tulee toteuttaa siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontaktit toisiinsa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi osallistujamäärän rajoittamista eri keinoin. Katso Keusoten alueen koronasuositukset ja -rajoitukset.

Kunta avaa toimitilansa asteittain. Kunnan toimitilojen avaamisesta ulkopuolisille vuokraajille tiedotetaan toukokuussa ennen 16.5.

Nurmijärven kunnan toimitilojen osalta päätös tarkoittaa:

Kirjastot avataan 3.5.

Kirjastot avataan 3.5. normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Kirjastoissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Kirjaston toimipisteissä on vahva kasvomaskisuositus sekä huolehdittava turvavälien noudattamisesta ja käsihygieniasta. Tarvittaessa asiakasmääriä voidaan rajoittaa. Kirjastoissa asiointiaika on 15 minuuttia 16.5. asti.

Kirjastoauto Oiva kiertää aikataulujen mukaisesti. Autossa voi asioida kaksi asiakasta tai yksi perhe kerrallaan.

Kesäaukioloajoista tiedotetaan toukokuussa.

Nuorisotilat avataan 3.5.

Nuorisotilat avataan 3.5. alkaen. Nuorisotilat ovat auki kahtena päivänä viikossa terveysturvallisuus huomioiden. Nuorisotilat tiedottavat tarkemmin aukioloajoista omassa viestinnässään. Nuorisotiloilla kävijämäärää voidaan tarvittaessa rajoittaa, jotta turvavälit pystytään säilyttämään. Nuorisotilojen vuokraamisesta ulkopuolisille tiedotetaan toukokuussa.

Kesäaukioloajoista tiedotetaan toukokuussa.

Monikkosali suljettu ja Monikon Mustikka -kahvio avoinna

Monikkosali on suljettuna toistaiseksi. Monikon Mustikka -kahvio on avoinna aukioloaikojen mukaisesti. Lue lisää Monikon kotisivuilta.

Kunnanvirasto ja kunnan kokoustilat

Kunnanviraston ja muiden kunnan kokoustilojen käyttö on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä toistaiseksi. Kunnanvirastolla voi edelleen asioida.

Liikunta ja harrastustoiminta

Kaikki sisätiloissa tapahtuva harrastaminen ja toiminta toteutetaan ilman lähikontaktia. Toiminnanjärjestäjän (esim. urheiluseurat) vastuulla on mitoittaa toiminta siten, että toiminnassa voidaan tosiallisesti välttää lähikontaktia. Harrastusryhmän kokoonpanon pitää olla vakiintunut ja perustua ennakkoilmoittautumiseen. Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet käyttävät kasvomaskia muulloin kuin urheilusuorituksen aikana. Otteluja, kilpailuja, turnauksia tai muita vastaavia tapahtumia ei saa toistaiseksi järjestää (ESAVI).

Liikuntasalit avataan 3.5. alkaen

Liikuntasalit avataan 3.5. alkaen varatuille vuoroille. Toiminnassa pitää välttää lähikontaktia.

Jäähalli avataan asteittain 3.5. alkaen

Klaukkalan jäähalli avataan asteittain 3.5. alkaen. Jäähallin kevätkausi jatkuu toukokuun loppuun saakka paikallisille urheiluseuroille. Seurojen ulkopuolisille käyttäjille vuorot avataan elokuussa.

Urheilukentät ja ulkokentät avataan myös yli 20-vuotiaille

Ulkokentät avataan myös yli 20-vuotiaille varatuille vuoroille 3.5. alkaen. Pukuhuoneita ei avata toistaiseksi, tilannetta arvioidaan uudelleen toukokuussa.

Uimahalli avataan rajatusti 3.5.

Rajamäen Uimahalli avataan hallitusti ja rajatusti 3.5. alkaen noudattaen AVI:n terveysturvallisuusmääräyksiä. Osakeyhtiönä Rajamäen uimahalli tiedottaa omasta toiminnastaan.

Yläkoulut ja lukio lähiopetukseen 3.5. alkaen

Nurmijärven yläkoululaiset palaavat lähiopetukseen maanantaina 3.5.2021 lukujärjestyksen mukaisesti.
Lähiopetus järjestetään terveysturvallisesti eri viranomaisten voimassa olevat koronasuositukset huomioiden. Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa luokka-asteilla 6.-9. Koulukuljetuksissa maskisuositus on edelleen voimassa kaikenikäisillä. Asiasta on tiedotettu 28.4.2021 kunnan kotisivuilla sekä Wilman välityksellä.

Nurmijärven kunta on päättänyt terveysviranomaisten suosituksesta, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opetus toteutetaan 3.5.2021 alkaen pääasiallisesti lähiopetuksena 5. jakson loppuun asti. Asiasta on tiedotettu 23.4.2021 lukiolaisille tarkemmin Wilman välityksellä. Arkadian yhteislyseo vastaa yksityisenä lukiona omasta viestinnästään.

 

Takaisin listaukseen