Ajankohtaista

Asuminen, Maankäyttö, Rakentaminen, Tontit

Kirkonkylän Rantapuiston tontit tulossa myyntiin 29.1.

22.1.2024

Nurmijärven Kirkonkylän Rantapuiston alueelta on tulossa myyntiin Nurmijärven ensimmäiset ns. minitontit. Tonttien koko vaihtelee 436–551 m2 välillä ja rakennusoikeutta niissä on 100–127 kerrosneliömetriä. Tontteja on kaksitoista, ja niiden hakuaika alkaa 29.1.2024 klo 9. Tontteihin voi jo nyt tutustua Tonttien hakupalvelussa ja niihin voi käydä tutustumassa myös paikan päällä 1. helmikuuta klo 10–14 välisenä aikana.

Rantapuisto

Rantapuiston alue rajautuu pohjoisosastaan Sompiontiehen, itäosastaan Antturintiehen ja Rantakujaan, lännestä Järvilinnuntiehen. Alueen eteläpuolella sijaitsee pelloksi kuivatettu Nurmijärvi. Pinta-alaltaan alue on noin 0,8 ha. Alue on nykyisin rakentamatonta peltoaluetta.

Asemakaavamäärittelyn mukaan rakennusten tulee olla kapearunkoisia pientaloja, ns. minitaloja. Niiden tulee runkosyvyydeltään, kattomuodoltaan sekä väritykseltään muodostaa yhtenäinen kokonaisuus.

Rantapuiston alueelle on laadittu mm. rakentamistapaohje, jolla ohjataan rakentajaa pienten tonttien suunnittelussa ja rakentamisessa.

Tutustu tontteihin

Rantapuiston alueen kaikki 12 omakotitonttia ovat tulossa myyntiin 29.1.2024 klo 9, ja haku päättyy 12.2.2024 klo 12. Tonttien koko vaihtelee 436–551 m2 välillä ja rakennusoikeutta niissä on 100–127 kerrosneliömetriä. Pienimmän tontin kauppahinta on 37 060 euroa ja suurimman 46 835 euroa. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata.

Rantapuiston alueeseen ja tontteihin voi tutustua nurmijarvi.fi/tontit -sivustolla. Tonttien hakupalvelusta löytyvät myyntiin tulevat tontit.

Rantapuiston aluetta ja tontteja esitellään torstaina 1.2.2024 klo 10–14. Tervetuloa paikanpäälle!

Omakotitonttien tullessa ensi kerran myyntiin, käytetään arvontamenettelyä, jossa tontit arvotaan hakijoiden kesken. Tontteja haetaan Tonttien hakupalvelussa. Hakemukseen voi valita mieluisuusjärjestyksessä 1–10 tonttia, joiden arvontaan haluaa osallistua. Samasta taloudesta voi jättää vain yhden hakemuksen.

Pienessä talossa palvelujen äärellä

Minitalo ja -tontti sopivat rakentajalle, joka arvostaa palveluiden, joukkoliikenteen ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksien läheisyyttä, mutta ei tarvitse suurta taloa tai pihaa sen ympärille. Minitalot ovat myös ekologinen valinta ihmisille, jotka liikkuvat mieluusti jalan tai pyörällä.

Minitonteista kiinnostuneita ovat yleensä rakentajat, joiden ruokakunnan koko on pieni ja rakentamisbudjetti on maltillinen. He arvostavat keskusta-asumista, mutta haluavat itse vaikuttaa siihen millaisessa asunnossa asuvat.

Takaisin listaukseen