Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Puhuva silta, kouluun ilmoittautuminen, osallistuva budjetointi, palveluverkkotyöpajat… Paljon tapahtuu juuri NYT – ethän myöhästy!

7.2.2020

Vuosi on alkanut Nurmijärvellä vauhdikkaasti ja paljon odotettuja asioita on liikkeellä – osa jo tapahtunutkin.

Kouluun ilmoittautuminen päättyi 3.2. ja lämmin kiitos kaikille, jotka ajoissa hoiditte asian. Tilastomme kuitenkin kertovat, että vielä jokunen uupuu, joten ilmoittautumisaikaa on jatkettu 12.2. saakka. Ohjeet ja yhteystiedot löytyvät täältä.

02022020 käynnistyi virallisesti Seitsemän veljestä 150 -juhlavuosi ja tässäkin yhteydessä haluan vielä kiittää kaikkia 7 veljestä lukumaratoniin ja sen järjestelyihin osallistuneita! Live äänikirja onnistui hyvin ja lukutuokio on nähtävissä myös jälkikäteen Youtubesta. Tubessa voit myös kätevästi kelata suosikkilukijasi tai suosikkikohtauksesi kohdalle.

Suurkiitos myös tanssi- ja musiikkiopistoille yhteistyökumppaneineen huikeasta 7 x Me produktiosta. Esitys oli todella vaikuttava ja koskettava. Paras mahdollinen startti Seitsemän veljeksen juhlavuodelle!

Veljesten valo -valotaideteos käynnistyi myös 2.2. ja viimeinen veljeksistä saa vuoron 9.2. Teos poistetaan 10.2. joten kannattaa käyttää jäljellä oleva aika hyväksi sekä livenä, että netissä. Puhuvasta sillasta voi lumoutua myös Youtuben välityksellä.

Veljesten juhlavuosi jatkuu Aleksis Kivi -pääkaupungissa monin tavoin ja tapahtumin. Niistä lisätietoa löytyy mm. https://www.seitsemanveljesta150.fi/ Ja seuraavia tapahtumia odotellessa kannattaa käydä Nurmijärven museon Facebook-sivuilta tekemässä Sielunveljesi testi, joka osoittaa, kuka veljeksistä sinä olisit.

6.2. käynnistyivät palveluverkkotyön Me tehdään Nurmijärvi -työpajat, joita järjestetään kaikkiaan kolme. Ensimmäinen pidettiin eteläisellä Nurmijärvellä, jossa oli ilahduttava määrä osallistujia. Kiitos kaikille!

Seuraavat pajat Kirkonkylällä Valtuustosalissa 12.2. klo 18–20 ja Rajamäellä Seitsemän veljeksen koulun ruokalassa 13.2. klo 18-20. Työpajoihin toivotaan ilmoittautumista, jotta osaamme varata riittävästi tarjoilua. Jokaisessa työpajassa arvotaan osallistujien kesken 50 euron lahjakortti sekä Ylpeästi lande -pipoja. Kannattaa siis tulla joukolla mukaan! Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Osallistuvan budjetoinnin kautta Nurmijärvi jakaa vuonna 2020 yhteensä 40 000 euroa kuntalaisten ideoimille ja toteutukseen äänestämille ideoille. Etusijalla ovat enintään 10 000 euron hankkeet, jotka on mahdollista toteuttaa kuluvan vuoden aikana. Ehdotuksia voi tehdä myös isommista hankkeista jotka käsitellään erikseen kunnan budjettikäsittelyssä syksyllä 2020. Seitsemän veljeksen juhlavuoden kunniaksi osallistuvan budjetoinnin teemat nousevat kansalliskirjailijamme merkkiteoksesta. Ne ovat: lukutaidon edistäminen, luontosuhde, naapuriapu, suvaitsevaisuus, veljesmäinen kisailu ja yhteisöllisyys. Ehdotuksia voivat jättää 16.2. asti kaikki nurmijärveläiset (yksityishenkilöt, yhdistykset, järjestöt ja yhteisöt). Lisätietoja Solmun sivuilta.

Talvikeleissä on välillä koettu jo pakkasiakin ja niiden kunniaksi Ylpeästi Lande -pipot ovat tulleet myyntiin Nurmijärven kirjastoihin. Hae sinäkin omasi 10 € hintaan.

Ylpeästi lande pipo

Paljon tapahtuu juuri nyt – mukavaa eikös!

Outi

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä