Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Osallistu ja vaikuta!

18.12.2020

Korona-aika on patistanut kuntaa luomaan uudenlaisia tapoja vuoropuhelulle kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa. Olemme lisänneet ja monipuolistaneet entisestään asioista tiedottamista ja ottaneet käyttöön uudenlaisia viestintätapoja, kuten NurmijärviTV:n ja Nurmijärvi-barometrin. Olemme myös toteuttaneet ajankohtaisiin asioihin liittyen kyselyitä ja järjestäneet Nurmijärvi live -keskustelutilaisuuksia verkon välityksellä. Saamamme palautteen, vastaajamäärien sekä katselukertojen perusteella uudet vuoropuhelun tavat ovat melko hyvin jo tavoittaneet kuntalaiset ja sidosryhmät.

Nyt näyttää siltä, että rajoitukset kokoontumisiin ja fyysisiin tapaamisiin jatkuvat keväällä. Monenlaisia asioita on kutenkin rajoituksista huolimatta voitava ratkaista, joten jatkamme edelleen lisääntyvässä määrin osallistamista etämenetelmin.

Alkuvuodesta on tulossa kaksi tilaisuutta, jotka kannattaa jo nyt laittaa kalenteriin.

NUUKA-infon logoTiistaina 12.1. klo 17 järjestetään NUUKA-info kunnan heikentyneen taloustilanteen edellyttämistä toiminnan sopeuttamisista ja talouden tasapainottamisista, sekä Nurmijärven kestävän kasvun NUUKA-ohjelman päivittämisestä. Infotilaisuus lähetetään suorana ja se on katsottavissa osoitteessa nurmijarvi.fi/nuuka. Lähetyksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan kunnan sivuilta.

Nurmijärven kunnanvaltuusto päättää NUUKA-ohjelman päivittämisestä tammikuun lopussa 2021 ja 12.1. vuoropuhelussa kuntalaiset saavat tietoa tulevasta päätöksenteosta. Kuntalaiset ja sidosryhmät voivat tutustua NUUKA-aineistoon uudella teemasivulla nurmijarvi.fi/nuuka, joka on jo avattu.

Mieleen tulevia kysymyksiä talouden sopeuttamisesta on hyvä lähettää jo etukäteen NUUKA-teemasivujen kautta, mutta myös tilaisuuden aikana on vielä mahdollisuus kysyä WhatsApp- ja tekstiviesteillä numeroon 0403172700.

Keskiviikkona 13.1. klo 18 järjestetään puolestaan Kysy sotesta -verkkodialogi nurmijärveläisille. Tilaisuudessa on mahdollisuus käydä vuoropuhelua Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymän palveluista ja niiden kehittämistarpeista. Tilaisuudessa kerrotaan myös ajantasaiset tiedot koronasta ja siitä, miten se on vaikuttanut sote-palveluiden saatavuuteen ja kuntalaisten hyvinvointiin. Tilaisuudessa ovat mukana Keusoten ja Nurmijärven kunnan johtavia viranhaltijoita.

Verkkodialogiin voit osallistua Nurmijärven osoitteessa www.nurmijarvi.fi/kysysotesta. Lähetyksen tallenne on katsottavissa samassa osoitteessa kahden viikon ajan 13.1.-27.1. Voit jättää meille kysymyksiä samaisen sivun kautta (nurmijarvi.fi/kysysotesta) tai esittää niitä tilaisuuden aikana lähettämällä WhatsApp- tai tekstiviestejä numeroon 040 317 2700.

Otamme myös mielellämme vastaan palautetta, miten voisimme entisestään kehittää vuoropuheluamme. Olisiko jotain uusia tapoja, joita voisimme lisätä palettiin? Mikä toimii ja mikä ei toimi?

 

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä