Nurmijärven blogi

Vanha-Klaukka

Vanha-Klaukka

Laif is Klaukkala laif! Millaista elämä on Klaukkalassa?

14.4.2021

Ehkä oletkin jo törmännyt Klaukkala Laif -tiliin, jossa kerrotaan kuvien kautta elämästä Klaukkalasta. Tilin takaa paljastuu Tuike Järvi, joka halusi kertoa tutuille muuttoharkitseville elämästä kotikylässään. Koska vastaavaa tietopakettia ei löytynyt, Järvi päätti aloittaa sisällöntuotannon itse. Järvi liputtaa avoimesti kotikylänsä puolesta.  Vanha-Klaukan blogistit tapasivat Tuiken ja kysyivät häneltä, miksi hän suosittelee Klaukkalaa asuinpaikkana?

Klaukkala Laif -bloggaaja Tuike Järvi viihtyy Vesitorninmäellä.

 

”Täällä on hyvä olla”, Järvi kertoo. ”Olen asunut Espoossa ja pari kertaa Englannissa. Vaikka kaikissa asuinpaikoissa on ollut paljon hyvää, niissä kaikissa on ollut sama haaste: ne eivät ole tuntuneet kodilta. Uskon, että onnellisuuden voi rakentaa ympärilleen paikkariippumattomasti, mutta Klaukkalassa on paljon elementtejä, jotka tukevat onnellisuutta. Tämä on koti.”

”Verrattuna aiempiin asuinpaikkoihini, täällä on todella turvallista. Ja kylällä on todella fiksua porukkaa, vaikka jostain Facebook-keskustelusta voisikin saada eri kuvan”, Järvi hymyilee.

”Toiseksi luonto ja palvelut ovat aidosti todella lähellä. Vaikka Klaukkalassa ei ole välttämättä panostettu puistoihin tai keskustan ulkonäköön, niin Klaukkalassa on niin paljon muuta.”

Maastopyöräily ja alamäkipyöräily ovat Järvelle tärkeitä harrastuksia. Kuva: Tiia Nyholm

 

Klaukkalan ulkonäköä on tosiaan joku joskus arvostellutkin, ja saattaahan keskusta näyttää rouhealta. Mitä sanoisit tähän?

”Jos osaa katsoa oikealta kantilta, tämä on todella kaunis paikka asua. Lisäisin myös, että Klaukkalan Ratsutila on upein asutusalue, ihan kuin menisi toiseen maailmaan. Olen itse asunut siellä, ja siellä on aivan omanlainen korttelihenki”, Järvi näkee ja jatkaa: ”Ja eipä niitä keitaita löydy muualtakaan, mutta olemme kehittymässä koko ajan parempaan suuntaan. Klaukkalaan muutetaan siksi, että täällä on turvallista, luonto ja palvelut ovat lähellä ja täällä voi hengittää vapaasti. Toivottavasti näin on myös jatkossa.”

Pitäähän Instagram-bloggaajalta kysyä; mistä paikasta kannattaa tehdä kuvapostaus Klaukkalasta?

”Kiipeäisin ehdottomasti Tornikeskuksen huipulla olevaan lähtötorniin, josta näkyy koko Klaukkala. Samalla reissulla voi kavuta myös kuntoportaat ylös”, Tuike Järvi.

Vanha-Klaukan asuinalue alkaa rakentua tänä keväänä. Mitä sanoisit sinne muuttoa harkitsevalle?

”Sieltä saa kodin ihan ytimestä. Kirjaimellisesti kävellen pääsee kouluun ja harrastuksiin, eikä tämä ole mitään mainospuhetta. Lisäksi upea Isosuo on naapurissa, jossa voi viihtyä helposti tuntikausia”, Järvi summaa.

Maisemia Tuike Järven lenkkipolun varrelta Klaukkalan keskustan tuntumasta.

 

Näissä paikoissa Tuike Järvi tuntee olevansa kotonaan.

Top 7 – koe nämä Klaukkalassa

  1. On ihan eeppistä, että meillä on ihan oikea bike park, Tornimäen alamäkikeskus, jossa on lukuisia downhill-reittejä ja enduropolkuja. Ylipäänsä Klaukkalassa on todella upeita, teknisiä ja haastavia maastopyöräreittejä. Niitä jaksan ajaa uudestaan ja uudestaan.
  2. Ihan oikeasti, on aivan upea kokemus kävellä talvella Valkjärven jäällä. Tiiranrannasta voi kävellä koko järven ympäri. Siinä 8 kilometrin lenkillä voi larpata tontinomistajaa. Se on niin upea paikka, ja ihan keskellä kylää.
  3. Isosuon Natura-alue on aivan älytön luontokeskittymä keskellä Klaukkalaa. Talvella tuntee olevansa aivan kuin Lapissa. Aivan hiljaista, mutta turvallista  liikkua. Ja sielläkin voi maastopyöräillä ja hiihtää.
  4. On aivan eeppisen hienoa, että meillä on lehmätila keskellä kylää. Niiden lehmien tepastelun katselu lenkillä tai etäpalaverin aikana on jotain, mitä ei voi kokea joka paikassa. Paitsi ihan böndellä. Eihän mitään sen parempaa voi olla. Lehmien aitauksen vierestä pääsee Pietarinmäen kallioille, jossa on todella hyvät lenkkeilymaastot. Sieltä pääsee Palomäen kautta Tornimäen huipulle. Noin 13 kilometrin upea lenkki ja etenkin maastopyöräilymaastoja.
  5. Vesitorninmäeltä voi ihastella Klaukkalaa ja kävellä luonnossa sekä – yllätys yllätys – maastopyöräillä. Rauhallinen ja upea paikka, joka toivottavasti säilyy sellaisenaan.
  6. Klaukkalan palvelut, kuten Uudenmaan leipä, Cafe Kirjava ja Pihvimylläri. Esimerkiksi Pihvimyllärin Polan tarina kuvastaa hyvin Klaukkalaa. Täällä voi menestyä ja päästä pitkälle, jos vain yrittää, uskoo itseensä ja pystyy palvelemaan tätä yhteisöä.
  7. Solbackan ratsastustila ja Lepsämän grillikioski. Olen myös hevosharrastaja. Solbackan ratsastuskoululla järjestetään kansainvälisiä isoja kisoja, mikä on iso arvo Klaukkalalle. Grillikioskin terassilla voi syödä jäätelöä, burgerin ja ihastella viereisellä upealla kentällä laukkaavia hevosia.

 

Voit seurata Klaukkala Laif -tiliä Instagramissa @klaukkalalaif ja #klaukkalalaif

 

Takaisin listaukseen

Seuraa uuden Vanha-Klaukan alueen kehittymistä.

Tutustu Vanha-Klaukan sivuihin >>

 

Naurava lapsi talon portailla