Nurmijärven blogi

Asiaa asiantuntijalta

Asiaa asiantuntijalta

Kesävinkit lähilandelle – 7 tärppiä Nurmijärven kesään!

6.7.2023

Heinäkuu on täällä, ja kesää vielä pitkän matkaa jäljellä. Ihanan kirkkaita, linnunlaulun täyteisiä päiviä, – ja valoisia öitä. Ja vaikka olisitkin jo ehtinyt kesälomasi viettää, ei hätää! Löydät Nurmijärveltä mukavia reissukohteita, tekemistä ja tapahtumia päivävisiiteiksi. Meille kun kelpaa ajella kylään useamminkin!

Nurmijärvi tunnetaan uimarannoista (tiesitkö, että Sääksin ranta äänestettiin Keski-Uudenmaan parhaaksi uimarannaksi?) ja koskistaan, retkeilyreiteistä sekä Aleksis Kivestä. Mutta kurkataanpas mitä muuta mukavaa tekemistä Uudenmaan lähilandelta tänä kesänä löytyy!

Poimi tästä matkailukoordinaattorin vinkit ja tutustu lähilandeen ja sen kohteisiin paremmin myös Visit Nurmijärvi-sivustolla! Ja pistähän seurantaan myös kunnan Visit Nurmijärvi-tilit sosiaalisessa mediassa, Instagramissa ja Facebookissa! 

1. Solbacka Summer Games 2023 (12.-16.7.2023)

Klaukkalassa sijaiseva hevostila Stall Solbacka ja Riding Club Solbacka – ratsastusseura järjestävät vuosittaiset, alan suurimpiin lukeutuvat hevosurheilukilpailut.  Viisipäiväisessä, upeassa esteratsastustapahtumassa on tarjolla luokkia 80-140 cm tasolla; vilinää ja vilskettä siis riittää. Koko perheelle suunnattu tapahtuma on ilmainen ja hevostilalta löytyy myös täksi kesäksi uudistettu kesäkahvila. Stall Solbacka / Lepsämäntie 316, Klaukkala.

2. Sääksin Jazzterassi kesäkeskiviikkoisin

Sääksin kesätapahtumien sarja soi jälleen lähteen rantamaisemissa. Konsertteihin on vapaa pääsy, sateen sattuessa konsertit järjestetään terassin sijaan sisällä Sääksin rantakahvilan tiloissa.

ke 12.7.2023 18:00 – 19:00 | Mäensivu, Peri ja Kouvo Trio

Sääksiin saadaan tuulahdus kansainvälistä jazzia, kun New Yorkissa vaikuttavat basisti Kaisa Mäensivu ja rumpali Joe Peri saapuvat esiintymään pianisti Lassi Kouvon kanssa. Kontrabassoa soittava Mäensivu on ansioitunut muusikko, joka on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Manhattan School of Music -konservatoriossa. Hän asuu tällä hetkellä New Yorkissa, mutta keikkailee aktiivisesti kummassakin kotimaassaan. Mäensivun tavoin myös jazzrumpali Peri on valmistunut Manhattan School of Music -konservatoriosta. Lukuisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt ja eri kokoonpanoissa soittanut Peri on toiminut rumpalina muun muassa Lady Gagan yhtyeessä. Tuusulalainen Kouvo on puolestaan aktiivisena keikkailijana tunnettu pianisti, joka on esiintynyt Suomen tärkeimmillä jazzfestivaaleilla ja klubeilla.

ke 26.7.2023 18:00 – 19:00| Harri Myllyoja Trio

Klaukkalalainen Myllyoja on monipuolinen muusikko ja ”Monikko goes Jazz” -tapahtuman luoja, joka keikkailee paljon sekä soolona että erilaisissa kokoonpanoissa. Rantakahvilan terassilla kuullaan mukaansatempaavan jazzin ohella pop ja rock -kappaleista tehtyjä versioita sovitettuina pianotriolle.

ke 9.8.2023 18:00 – 19:00| Mathias Sandberg Trio

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandbergin The Captain -levynjulkistuskiertue rantautuu Sääksin uimarannalle. Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Mathias Sandberg

3. Galleria Toivo / Maija Helin-Åvall : On hetkiä – taidenäyttely (4.7.-30.8.)

Maija Helin-Åvallin näyttely ”On hetkiä” on esillä Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa 4.7.–30.8.2023 (kirjaston aukioloaikojen mukaan).  Helin-Åvall on helsinkiläinen taidemaalari, jonka maalaukset ovat sekatekniikalla kankaalle maalattuja, ohuista laveerauksista paksuun, välillä lähes reliefimäisiin rakenteisiin.  Galleria Toivo, Klaukkalan kirjasto (Kuonomäentie 2)

Maija Helin-Åvall: Leikin aika

4. LandeRace – maastoestejuoksutapahtuma Isoniitulla (la 29.7.)

Kun pelkkä voima ei riitä! Lande Race Nurmijärvi on aivan uudenlainen hauska maastoestejuoksutapahtuma Klaukkalan Isoniitun maalaismaisemissa. Lande Race on kuin OCR-tapahtuma pienellä twistillä – se haastaa osallistujat niin fyysisesti kuin älyllisestikin. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka nauttivat itsensä haastamisesta hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Kilpailuun osallistuminen vaatii ennakko-ilmoittautumisen. 

5. Risto Räppääjä Taaborinvuoren kesäteatterissa! (13.7.-2.8.2023)

Tänä kesänä ei muuten räppiriimeillä eikä riemulla ole loppua, sillä Risto Räppääjä tekee paluun Taaborin kesäteatteriin! Yhdessä Nelli-Nuudelipään, Alpo-kissan, touhukkaan Rauha-tädin sekä hellyyttävän Lennartin kanssa Risto tarjoaa kesän ihanimman koko perheen tapahtuman. Lennartin roolissa hauskuuttaa Putouksestakin tuttu Timo Lavikainen, ja Rauha-tätinä loistaa mm. Siskonpeti – ja Syke -sarjoista tuttu Sanna Stellan. Lisäksi rooleissa mm. Taaborilla jo useana kesänä yleisön sydämiä valloittanut Jonttu Vartia. Nelli Nuudelipäänä ihastuttavat Pertsa ja Kilu: Faaraon sormus -elokuvasta tutut, upeat Klaara ja Kaarina Mattila, jotka vuorottelevat roolissa. Liput myy lippu.fi 

Ohjaus: Taavi Vartia Käsikirjoitus: Sinikka Nopola & Tiina Nopola

Suomen kauneimpiin tapahtumapaikkoihin kuuluvan Taaborinvuoren museoalue koostuu eri puolilta Nurmijärveä tuoduista rakennuksista, joiden näyttelyt kertovat Nurmijärven historiasta. Kesäteatterin katsomon vetoisuus on 700 henkeä ja suurin osa katsomosta on katettu. Taaborinvuorelta löytyy myös Kahvila Taabor, Puolmatkan Krouvi ja Grilli jotka aukeavat esityspäivinä tunti ennen esityksen alkua.

6. Tutustu maatilaan: Toikan tilan tilamyyntipäivä (ti 11.7. klo 15-20)

Tule tutustumaan maatilan toimintaan Toikan tilalle! Tilalla luvassa herneiden itsepoimintaa, sekä muitakin vihanneksia kuten kukkakaalia, parsakaalia ja  keräkaalia. Myös ternimaitoa saatavilla. Kotieläinpihalla pääset rapsuttelemaan lampaita, vasikoita, lehmiä – ja näkemään kanoja. Oi, ja kahviossa voit herkutella tilan kuuluilla kristallipullilla. Osoite: Pirttimäentie 178, Nurmijärvi.

7. Joogaretriitti Kiljavalla (la 22.- su 23.7.)

Rentoudu, voimaannu ja löydä sisäinen rauhasi Kiljava Resort -joogaretriitiltä. Kiljava Resort sijaitsee kristallinkirkkaan Sääksjärven rannalla kauniin luonnon ympäröimänä. Joogaretriitti toteutetaan yhteystyössä Nam Nada -joogastudion kanssa, joogaopettajana toimii Emma Roberts.

Kiljava Resortissa tarjolla muuten myös herkullinen brunssi su 23.7. klo 11-13. Aikuiset 29,00 € ja lapset (alle 12-vuotiaat) 15,00 €. Perheen pienimmät (alle 6-vuotiaat) syövät ilmaiseksi. Varaukset puhelimitse 0800 304 444 tai sähköpostitse kiljava@hotelkiljava.fi.

 

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnan matkailukoordinaattori Riika-Maria Hytti, joka kaappasi kunnanjohtajan blogin yhdeksi viikoksi. 

 

Takaisin listaukseen

Kunnan työntekijät, oman alansa asiantuntijat, eri toimialoiltamme  kirjoittavat blogikirjoituksia ajankohtaisista asioista.