Nurmijärven blogi

Asiaa asiantuntijalta

Asiaa asiantuntijalta

Kesässä ilahduttaa kohtaamiset nuorten kanssa

14.7.2023

Olen ollut kunnan viestinnässä töissä muutaman kuukauden ja ulkopaikkakuntalaisena olen päässyt tutustumaan tähän hurmaavaan lähilandeen paremmin kesän aikana. Nurmijärven monipuolisuus niin luonnon kuin tapahtumien osalta on ilahduttanut moneen kertaa, mutta mielenkiintoisin yllätys on löytynyt tänä kesänä kohtaamisista nuorten kanssa.

Pääsin hiljattain jututtamaan kolmea nurmijärveläistä nuorta urheilijaa, jotka lähtevät edustamaan Suomea Slovenian Mariborissa järjestettäviin Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleihin. Suomen Olympiakomitea on valinnut Mariborissa 23.-29.7.2023 järjestettäviin EYOF-kisoihin kaikkiaan 66 urheilijaa, jotka kilpailevat kahdeksassa lajissa. Nurmijärveläisten urheiluseurojen nuoria lahjakkuuksia kisoissa on mukana kaikkiaan viisi, mikä on huikea määrä.

Suomen joukkueessa on mukana neljä pyöräilijää Rajamäen Kehityksestä ja yksi urheilija Nurmijärven Yleisurheilusta. Nuoret urheilijat ponnistavat paikallisista urheiluseuroista ja ne ovatkin tärkeässä roolissa tarjoamassa lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuuksia. Ennen kaikkea seurat ja erilaiset harrastukset tarjoavat kuitenkin kavereita ja yhteisöllisyyttä. Pyöräilijöitä jututtaessani he korostivat myös, että vaikka isoihin kansainvälisiin pääseminen on upea juttu, parasta lajissa on kuitenkin kaverit.

Nuorten maailmaan pääsin kurkistamaan kesällä myös kesätyöntekijöiden kautta. Keski-Uudenmaan paras ranta Sääksi houkuttelee uimaan ja kesäpäivää viettämään kauempaakin, mutta tiesitkö, tiesitkö, että Sääksin rantakahvila tarjoaa herkkujen lisäksi myös monille nuorille ensimmäisen kesätyöpaikan? Kunta työllistää rantakahvilan kautta vuosittain kesäkaudella kymmeniä nuoria ja tukee siten heitä löytämään oman polkunsa toimivaan työelämään. Kahvila on nuorille ennen kaikkea oppimisympäristö ja monille se ensimmäinen kesätyöpaikka. Kunta mahdollistaa paikan, jossa opetellaan työelämän perustaitoja ja erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemista. Ne ovat tärkeitä taitoja myös oman paikan etsimisessä ja tulevaisuuden työllistymisessä.

Lisäksi me saimme myös kunnan viestinnässä kesätöihin kaksi kesäsomettajaa. Oli antoisaa seurata parin viikon ajan nuorten askeleita työelämän alkutaipaleella ja saada vihiä myös siitä, miltä kunta näyttää nuorten silmin. Nurmijärven monipuolisuus pääsi hämmästyttämään nuorisoakin, sillä paikalliset strutsit eivät olleet heillekään tuttu juttu. Vierailu Ketolan strutsitilalle oli jännittävä ja hauska kokemus! Visit Nurmijärven sometileiltä löytyy videoita siitä, mihin kaikkialle kesäsomettajamme pääsivätkään kesätöissään tutustumaan ja mitä tekemistä Nurmijärvi tarjoaa nuorille.

Nurmijärvellä kasvaa mahtavia nuoria, joita on ollut ilo tavata pitkin kesää. Ehkä saimme vakuutettua kesätyöntekijämme myös siitä, että työ kunnassa on kivaa ja monipuolista ja kunta voi olla yksi tulevaisuuden työpaikoista. Ei työ kunnassa olekaan niin kuivakkaa, miltä se voi nuoren korviin ensin kuulostaa. Nuoret ovat raikas tuulahdus työpaikalla ja tekee myös hyvää meille aikuisille saada pientä ravistelua arkeen ja näkökulmaa nuorten maailmaan.

 

 

viestintäasiantuntija Marjaana Keränen.

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnan viestintäasiantuntija Marjaana Keränen.

Takaisin listaukseen

Kunnan työntekijät, oman alansa asiantuntijat, eri toimialoiltamme  kirjoittavat blogikirjoituksia ajankohtaisista asioista.