Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Lapset, Liikunta, Lukio, Monikkosali, Museo, Opetus ja koulutus, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, Terveys, Valmius, Viestintä

AVIn päätösten vaikutus koronarajoituksiin Nurmijärvellä 25.3.2021

25.3.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI antoi eilen 24.3.2021 määräyksiä koronarajoituksiin liittyen Nurmijärven alueella osana muuta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta. Lue lisää Keusoten tiedotteesta 24.3.2021. Tähän tiedotteeseen on koottu päätösten vaikutukset Nurmijärven kunnan toimintaan sekä kunnan alueella. Keusoten alueen koronasuositukset ja -rajoitukset löytyvät Keusoten kotisivuilta.

Vaikutukset varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestämiseen Nurmijärvellä

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Varhaiskasvatus eli päiväkodit ja esiopetus (sis. alkuluokat) toimivat normaalisti. Nurmijärven kunnan avoin päiväkotitoiminta ja Maaniitun ohjattu leikkipuistotoiminta ovat suljettuja toistaiseksi. Nurmijärven kunnan kerhotoiminta jatkuu normaalisti. Lisätietoa koronan huomioimisesta varhaiskasvatuksen toimintaan voi lukea täältä. Ensisijainen viestintäkanava päiväkodin ja kodin välillä on Päikky.

Alakoulut lähiopetuksessa

Nurmijärven alakoulujen (vuosiluokat 1-6) opetus jatkuu lähiopetuksena. Koronatilanteen vaikutuksista perusopetukseen voi lukea täältä. Ensisijainen viestintäkanava koulun ja kodin välillä on Wilma.

Yläkoulujen etäopetuksen jatkoa valmistellaan 11.4. saakka jatkuvaksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan sijaitsevien oppilaitosten vuosiluokkien 7-9 opetuksen sulun jatkamista. Kunta noudattaa Keusoten ja AVIn linjauksia sekä valmistautuu etäopetuksen jatkamiseen ja tiedottaa asiasta heti, kun aikataulu vahvistuu.

Koronatilanteen vaikutuksista perusopetukseen voi lukea täältä.

Nurmijärven lukio pääasiallisesti etäopetuksessa 13.4. saakka

Keusote suosittelee etäopetuksen jatkamista lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa. Nurmijärven kunta on päättänyt, että Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat jatkavat 4. jakson loppuun 13.4. saakka pääasiallisesti etäopetuksessa, huomioiden kuitenkin arviointiviikon erityistarpeet kurssikokeiden osalta. Nurmijärven lukio on tiedottanut tarkemmista ohjeistuksista 25.3. Wilman kautta.

Arkadian yhteislyseo, Keuda ja muut opetuksen järjestäjät tiedottavat omasta toiminnastaan omissa viestintäkanavissaan.

AVIn päätösten vaikutukset Nurmijärvellä

AVIn päätökset 24.3.2021 eivät muuten muuta rajoituksia ja suosituksia Nurmijärven alueella. Lue lisää Keusoten tiedotteesta.

AVIn päätösten vaikutukset Nurmijärven kunnan tiloihin

Kirjastoissa edelleen supistetut aukioloajat

Nurmijärven kirjastojen rajoitetut palvelut ja supistetut aukioloajat ovat edelleen voimassa toistaiseksi. Kirjastoauto Oiva ei kierrä. Kirjastoissa on mahdollista palauttaa, noutaa varattu aineisto ja pistäytyä asiakaskoneella (ajanvarauksesta).

Nuorisopalvelut ja nuorisotilat

Nuorisotilat pysyvät edelleen suljettuina toistaiseksi. Nuorisotyöntekijät ovat läsnä sosiaalisessa mediassa.

Taiteen opetus ja vapaa sivistystyö

Toiminta jatkuu aiemman ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjattu harrastustoiminta

Toiminta jatkuu aiemman ohjeistuksen mukaisesti.

Kunnan sisäliikuntaan ja harrastustoimintaan käytettävät julkiset tilat

Toiminta jatkuu aiemman ohjeistuksen mukaisesti.

Kunnanvirasto

Kunnan virastotalolla on mahdollista asioida edelleen viranomaisasioissa.

Tiukat kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Nurmijärven alueella yksityistilaisuuksien osalta voimassa on Keusoten suositus, jonka mukaan mitään yksityisiä kokoontumisia ei pitäisi järjestää. AVIn päätös rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä (voimassa 15.3.-14.4.2021). Kokoontumisia on mahdollista järjestää, jos niihin osallistuu enintään kuusi henkilöä. Vain aivan välttämättömimmät enintään kuuden hengen kokoukset tulisi järjestää, ja niissäkin on ehdottomasti noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta.

Takaisin listaukseen