Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Lapset, Liikunta, Lukio, Opetus ja koulutus, Sosiaali ja terveys, Terveys

AVIn koronarajoitusten vaikutukset Nurmijärvellä – Keusoten alueen lasten harrastusten rajoituksista linjataan maanantaina

26.2.2021

Koronatilanne huonontuu Suomessa ja etenkin Uudellamaalla hälyttävästi. Nurmijärvellä ja muulla Keski-Uudellamaalla koronatilanne on tällä hetkellä huonoin koko pandemian aikana. Nurmijärven kunta vetoaa kuntalaisiin, jotta annettuja koronasuosituksia maskienkäytöstä, turvavälin noudattamisesta ja käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimisesta noudatettaisiin yleisesti.

Valtioneuvoston päätöksen (25.2.2021) mukaan Uudellamaalla otettiin 25.2. käyttöön leviämisvaiheen tason kaksi mukaiset lisätoimenpiteet. Etelä-Suomen aluehallintoviraston AVIn päätös 24.2. (voimassa 25.2.–14.3.2021) tarkoittavat, että Nurmijärvellä on jatkossakin käytössä yli kuuden hengen kokoontumisrajoitukset. Nurmijärvellä tulee myös välttää yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia. AVIn päätös kuuden henkilön enimmäisosallistujamäärästä ei koske opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämistä sekä kerho- ja harrastustoimintaa.

AVIn päätös 24.2. velvoittaa Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymää (Keusote) varmistamaan alueellaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa. Tällaisia ovat sisätilat, joita käytetään yli 10 henkilön samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajatut ulkotilat, joita käytetään yli 50 henkilön samanaikaiseen käyttöön.

Toimijoiden (tilankäyttäjien, esim. urheiluseurojen) pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät toimintaan osallistuvien (esim. harrastavat lapset) lähikontaktit. Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijat voivat määritellä keinot lähikontaktien estämiseen itse. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Lue Keusoten tiedote 25.2.2021 täältä.

Keusoten alueen lasten harrastusten rajoituksista linjataan ma 1.3.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVIn päätös 26.2.2021 väliaikaisen pykälän 58 g mukainen päätös ei koske Nurmijärveä toistaiseksi (päätös koskee osittain muita Keusoten alueen kuntia).

Keusote ja Nurmijärven kunta tiedottavat maanantaina 1.3. tarkemmin lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyvistä uusista rajoituksista. Kunta tiedottaa asiasta kotisivuillaan ja sosiaalisen median tileillään.

Kirjastot palvelevat edelleen rajoitetusti

Nurmijärven kirjastojen rajoitetut palvelut ja supistetut aukioloajat ovat edelleen voimassa toistaiseksi. Kirjastoista voi noutaa varatun aineiston ja palauttaa lainat itsepalveluna. Kirjastossa asioidessa on käytettävä maskia ja käsidesiä sekä huolehdittava riittävien turvavälien noudattamisesta. Kirjastoauto Oiva ei kulje toistaiseksi reitillä. Lue lisää kirjaston kotisivuilta. 

Nuorisotilat edelleen rajoitetusti auki

Kerhotoimintaa järjestetään nuorisotiloissa (ryhmäkoko 10), toimintaan ilmoittaudutaan erikseen. Toiminnasta viestitään nuorisotilojen omilla Instagram-tileillä. Kunnan nuorisotyöntekijät ovat läsnä sosiaalisessa mediassa.

Kolmen viikon sulkutilaan 8.3.-28.3. valmistaudutaan Nurmijärvellä

Valtioneuvosto on linjannut 25.2., että Suomessa toteutetaan kolmen viikon mittainen sulkutila 8.3.-28.3. Nurmijärven kunta valmistautuu omalta osaltaan toteuttamaan uusia rajoituksia ja linjauksia.

Valtioneuvosto linjasi 25.2., että kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla on syytä ottaa käyttöön etäopetus toisella asteella ja perusopetuksen yläluokilla (luokat 7-9). Varhaiskasvatus (sisältää esiopetuksen) ja alakoulut pysyvät lähiopetuksessa (luokat 1-6).

Nurmijärvellä on aloitettu etäopetukseen siirtymisen valmistelu yläkouluissa maanantaista 8.3. alkaen. Ensi viikon (vko 9) osalta jatketaan aiemmin tiedotetulla toimintamallilla, jossa huomioidaan koronasuositukset ja -rajoitukset. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla (vko 9) Wilman kautta, sekä kunnan kotisivujen ja sosiaalisen median välityksellä.

Nurmijärven lukiossa siirrytään etäopetukseen jo ensi viikon maanantaista 1.3. alkaen. Etäopetus jatkuu lukiossa 30.3. asti, jonka jälkeen alkaa arviointiviikko. Tällä pyritään turvaamaan ylioppilaskirjoitusten järjestäminen. Nurmijärven lukio tiedottaa käytännön järjestelyistä tarkemmin Wilman kautta perjantaina 26.2.

Etäopiskelujakson aikana 8.3-28.3. oppilailla on oikeus kouluruokaan. Myös Nurmijärven lukion opiskelijoille tarjotaan kouluruokamahdollisuus vko 10 alkaen (ma 8.3.). Viikolla 9 kouluruoka on noudettavissa ennakkoon ruoan tilanneille opiskelijoille.

Erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa 8.3-28.3. Myös joustavan perusopetuksen oppilaille mahdollistetaan lähiopetus. Koulut tiedottavat tarkemmin opetusjärjestelyistä Wilman kautta ensi viikolla (vko 9).

Lue lisää kunnan tiedotteesta 26.2.2021.

Takaisin listaukseen