Ajankohtaista

Aleksia, Koronavirus, Koulutus, Lapset, Lukio, Opetus ja koulutus, Terveys

Nurmijärven yläkoulut etäopetukseen 8.3.-28.3. – lukio etäopetukseen jo ma 1.3.

26.2.2021

Maan pääministeri on keskustellut poikkeusolojen toteamisesta maan presidentin kanssa ja valtioneuvostolla on valmius päättää poikkeusoloihin siirtymisestä. Valtioneuvosto linjasi, että Suomessa toteutetaan kolmen viikon mittainen sulkutila 8.3.-28.3. Nurmijärven kunta valmistautuu omalta osaltaan toteuttamaan uusia rajoituksia ja linjauksia.

Yläkoulut etäopetuksessa 8.3.-28.3. – lukio etäopetuksessa 1.3. alkaen

Valtioneuvosto on linjannut 25.2., että kaikilla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla on syytä ottaa käyttöön etäopetus toisella asteella ja perusopetuksen yläluokilla (luokat 7-9). Varhaiskasvatus (sisältää esiopetuksen) ja alakoulut pysyvät lähiopetuksessa (luokat 1-6).

Nurmijärvellä on aloitettu etäopetukseen siirtymisen valmistelu yläkouluissa maanantaista 8.3. alkaen. Ensi viikon (vko 9) osalta jatketaan aiemmin tiedotetulla toimintamallilla, jossa huomioidaan koronasuositukset ja -rajoitukset. Käytännön järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla (vko 9) Wilman kautta, sekä kunnan kotisivujen ja sosiaalisen median välityksellä.

Nurmijärven lukiossa siirrytään etäopetukseen jo ensi viikon maanantaista 1.3. alkaen. Etäopetus jatkuu lukiossa 30.3. asti, jonka jälkeen alkaa arviointiviikko. Tällä pyritään turvaamaan ylioppilaskirjoitusten järjestäminen. Nurmijärven lukio tiedottaa käytännön järjestelyistä tarkemmin Wilman kautta perjantaina 26.2.

Näille oppilaille järjestetään lähiopetus 8.3.-28.3.

Erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa 8.3-28.3. Myös joustavan perusopetuksen oppilaille mahdollistetaan lähiopetus. Koulut tiedottavat tarkemmin opetusjärjestelyistä Wilman kautta ensi viikolla (vko 9).

Kouluruokailumahdollisuus myös etäopiskelujaksolla

Etäopiskelujakson aikana 8.3-28.3. oppilailla on oikeus kouluruokaan. Myös Nurmijärven lukion opiskelijoille tarjotaan kouluruokamahdollisuus vko 10 alkaen (ma 8.3.). Viikolla 9 kouluruoka on noudettavissa ennakkoon ruoan tilanneille opiskelijoille.

Kunta järjestää etäruokailun siten, että etäruokapaketit jaetaan kerran viikossa maanantaisin klo 15-18. Huoltajat tai lukion opiskelijat tekevät henkilökohtaisen ruokapaketin tilauksen Wilmaan tulevalla sähköisellä tilauskaavakkeella. Tilauslinkki avautuu maanantaina 1.3. iltapäivällä ja sen avautumisesta lähetetään erillinen Wilma-viesti.

Lisätietoa luettavissa Wilma-viestissä (26.2.).

Vaikutukset mm. lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI valmistelee päätöstä, joka vaikuttaa lasten ja nuorten harrastus- ja kokoontumismahdollisuuksiin myös Nurmijärvellä. Kunta tiedottaa laajemmin maan hallituksen linjausten ja AVIn päätösten vaikutuksista paikallisesti tänään 26.2. perjantai-iltapäivän aikana

Takaisin listaukseen