Ajankohtaista

Valmius

AVAK Alueelliset valmiuskeskukset 2024-kurssi Nurmijärvellä

5.2.2024

Vuoden 2023 AVAK-kurssille osallistui vapaaehtoisia kuntalaisia ensimmäistä kertaa ja siitä saatu kokemus oli hyvä. Vuoden 2024 AVAK-kurssille ilmoittautuminen alkaa ja mukaan otetaan jälleen vapaaehtoisia kuntalaisia.

Mitä AVAK-henkilöstö tekee?

AVAKin Tilannehuoneen henkilöstö mahdollistaa muiden palveluntuottajien toiminnan alueellisen valmiuskeskuksen sisällä erilaisissa kuntaa koskevissa häiriötilanteissa. Tilannehuone koordinoi toimintaa ja sovittaa yhteen muiden palveluntuottajien toiminnot ja tarpeet AVAK-tiloissa. Esimerkkinä voisi mainita piha-alueiden hiekoittamisen tai tarvittavien kalusteiden järjestämisen paikalle.

Tilannehuoneen henkilöstö ylläpitää ajantasaista tilannekuvaa AVAKin toiminnasta kunnan johdolle sekä muille viranomaisille. Tilannehuoneen henkilöstöllä on tarkasti määritellyt tehtävät ja toimintaohjeet, joita he päällikön johdolla toteuttavat.

Kunnan johtokeskus valvoo ja ohjeistaa alueellisen valmiuskeskuksen toimintaa ja välittää tietoa palveluntuottajille Tilannehuoneen välityksellä, joka vastaavasti antaa ajantasaisen tilannekuvan johtokeskukselle sekä tarvittaessa pyytää ohjeita sekä valtuuksia toiminnan mahdollistamiseen AVAKin sisällä.

Lue tarkemmin mitä AVAK-henkilöstö tekee ja ilmoittaudu mukaan >>

 

Takaisin listaukseen