Ajankohtaista

Uimarannat, Ympäristökeskus

Ympäristökeskus: Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu hyvä – Nurmijärvellä ei havaittu sinilevää

25.7.2023

Keski-Uudenmaan järvivesien mikrobiologinen laatu on uusimpien näytteiden mukaan hyvä. Nurmijärvellä ei tehty sinilevähavaintoja. Nurmijärvellä näytteet otettiin Sääksin ja Röykän uimarannoilta (Sääksjärvi), Tiiran ja Lähtelän uimarannoilta (Valkjärvi), Herusten uimarannalta (Herustenjärvi) ja Vaaksin uimarannalta (Vaaksjärvi).

 

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus haki 19.-20.7.2023 uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli– bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit. Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

Sinilevää oli näytteenottohetkellä vähän Järvenpäässä Vanhankylänniemen uimarannalla, Tuusulassa Rusutjärven uimarannalla ja Mäntsälässä Onkimaan ja Sälinkään uimarannoilla. Sinilevätilanne kannattaa arvioida aina itse silmämääräisesti ennen uimaan menoa, sillä tilanne voi vaihdella nopeastikin. Tuulisella säällä sinilevää saattaa esiintyä sekoittuneena veteen, kun taas tyynellä ja aurinkoisella säällä sinilevä nousee pintaan.

Uimarantavesien lämpötilat olivat näytteenottohetkellä 16,2-22,4 °C välillä. Lämpimin uimavesi oli Tuusulassa Urheilupuiston uimarannalla ja viilein puolestaan Mäntsälässä Hautjärven uimarannalla.

Keski-Uudenmaan Ympäristökeskuksen tiedotteen 24.7.2023 voi lukea ympäristökeskuksen kotisivuilla.

Valkjärvi heinäkuussa 2023

Uimavesinäytteet otettiin seuraavilta rannoilta:

Järvenpää: Tervanokan ja Vanhankylänniemen uimarannat (Tuusulanjärvi)

Tuusula: Kellokosken uimaranta (Keravanjoki) ja Häklin, Jokelan, Rusutjärven ja Urheilupuiston uimarannat

Mäntsälä: Saaren ja Levannon uimarannat (Hunttijärvi), Sälinkään uimaranta (Kilpijärvi), Hautjärven uimaranta (Sahajärvi), Onkimaan uimaranta (Isojärvi), Nummisten uimaranta (Mustijoki) ja Keravanjärven, Sahajärven ja Sääksjärven uimarannat

Nurmijärvi: Sääksin ja Röykän uimarannat (Sääksjärvi), Tiiran ja Lähtelän uimarannat (Valkjärvi), Herusten uimaranta (Herustenjärvi) ja Vaaksin uimaranta (Vaaksjärvi)

Sääksjärvessä kelpaa uida myös kesällä 2023.

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta löytyy uimarantojen tulostaulukko, johon uimakauden aikana otettavien vesinäytteiden tulokset päivitetään http://www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi/uimavesitulokset. Näytetulokset löytyvät myös uimarantojen ilmoitustauluilta.

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämässä Järvi-meriwikissä (www.jarviwiki.fi), jonne jokainen voi merkitä myös omat sinilevähavaintonsa.

 

Muokattu 25.7.2023 klo 12.50. Lisätty linkki Keski-Uudenmaan Ympäristökeskuksen tiedotteeseen. 

 

Takaisin listaukseen