Ajankohtaista

Hyvinvointi, Lapset, Liikunta, Nuoriso, Tapahtumat

Yhdessä huipulle–kiipeä Klaukkalan kuntoportaat ja kerrytä hyväntekeväisyyspottia nuorille

20.4.2022

Kunnan etsivälle nuorisotyölle kerätään hyväntekeväisyyspottia Klaukkalan Tornimäen kuntoportailla 23.4. klo 14.30–15.30. Tempauksen ajan kuntoportaita noustaan mahdollisimman monta kertaa, ja jokainen tunnin aikana tehty nousu kasvattaa hyväntekeväisyyspottia eurolla. Hyväntekeväisyyspottiin kertyneillä rahoilla tuetaan nurmijärveläisten nuorten hyvinvointia mahdollistamalla heille erilaisia liikuntaan liittyviä asioita.

Etsivä nuorisotyö – eväitä elämään

Etsivä nuorisotyö auttaa ja ohjaa 16–29-vuotiaita nuoria tulevaisuuden suunnittelussa, kannustaen nuoria hakeutumaan eri palveluiden käyttäjiksi sekä löytämään opiskelu, työ- tai harjoittelupaikan. Etsivässä nuorisotyössä toimitaan nuoren omien toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti, ja palvelu on nuorelle maksutonta ja luottamuksellista.

”Yhdessä etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voidaan esimerkiksi käydä eri viranomaisten luona, täyttää hakemuksia, tutustua opiskelumahdollisuuksiin tai vain keskustella luottamuksellisesti aikuisen kanssa. Meihin voi olla yhteydessä nuori itse, vanhemmat, sukulaiset tai nuori voi ohjautua etsivään nuorisotyöhön yhteistyötahojen kautta”, kertoo etsivä nuorisotyöntekijä Katriina Norring.

Yhdessä huipulle-hyväntekeväisyystempauksessa on jokaisen mahdollista tukea nurmijärveläisiä nuoria, ja antaa heille eväitä parempaan tulevaisuuteen. Mitä enemmän kuntoporrasnousuja, sitä enemmän kertyy rahaa hyväntekeväisyyspottiin. Pottiin on jo valmiiksi lahjoitettu 1000 €.

”Tämä hieno idea kerätä etsivälle nuorisotyölle hyväntekeväisyyspottia tuli Lions Club Klaukkala Leatilta, ja ilman heitä tapahtuma ei olisi ollut mahdollista”, toteaa Norring.

”Aiomme tukea hyväntekeväisyyspottiin kertyneillä rahoilla nuorten hyvinvointia, mahdollistamalla erilaisia liikuntaan liittyviä asioita. Rahat käytetään esimerkiksi erilaisiin lahjakortteihin, kuntosalille tai uimahalliin. Ja jos nuorella ei ole mahdollisuutta hankkia vaikkapa uusia lenkkareita, niin hyväntekeväisyyspottiin kertyneillä euroilla voidaan sellaiset hänelle ostaa.  Olisi todella hienoa, että kuntalaiset lähtisivät sankoin joukoin kerryttämään pottia, ja tukemaan nuoriamme”,  sanoo Katriina Norring.

HyväPäivä-tapahtumasta kävellen kohti kuntoportaita

Klaukkalan Viirintorin piha-alueella järjestetään HyväPäivä-tapahtuma klo 10–14. Tapahtumassa paikalla ovat niin harrastusmahdollisuuksia esittelevät seurat ja yhteisöt kuin tuotteita ja palveluitaan myyvät yritykset.

Klaukkalan kuntoportaiden ympäristössä on parkkipaikkoja erittäin rajallisesti. Viirintorin pihasta lähtee klo 14 kulkue kävellen kohti Tornimäkeä. Alkulämmittely hoituu siinä samalla. Myös HyväPäivä tapahtuman museobussi liikennöi non-stop hengessä matkakeskuksen ja Tornimäen väliä klo 14–16.

Lähde mukaan kiipeämään, ja parantamaan nuorten hyvinvointia!

Takaisin listaukseen