Ajankohtaista

Kaikki, Nurmijärven Vesi, Vesihuolto

Viemäreiden savukokeita Suotien alueella Rajamäellä

1.8.2022

Tutkimme jätevesiviemäreiden kuntoa savukokeella Suotien alueella Rajamäellä

Teemme alueella jätevesiviemäriverkoston tutkimuksen, jossa selvitämme jätevesiviemäriin johtuvien vuoto- ja hulevesien alkuperää. Tutkimusalueella olevia kiinteistöjä on tiedotettu postitse. Tutkimuksia tehdään osalla Suotietä, Metistöntietä ja Teemunkujaa.

Tutkimus tehdään 2.-4.8.2022. Tutkimusta tehdään arkipäivisin klo 8:00–18:00. Työ etenee maastossa kaivolta toiselle. Kiinteistön omistajan tai haltijan ei tarvitse olla läsnä tutkimuksen aikana, koska tutkimuksen tekijöillä ei ole tarvetta tulla kiinteistön sisätiloihin, vaan käymme ainoastaan pihalla kaivojen luona.

Tutkimuksen tekee FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy. Tutkimus tehdään viemäriverkostossa savukokein ja tarkistamalla kiinteistön pihalla sijaitsevat viemärikaivot.

Tutkimuksissa käytettävä savu on vaaratonta. Se ei värjää pintoja ja haihtuu muutamassa minuutissa. Savu ei pääse sisätiloihin, mikäli kaikkien lattiakaivojen ja lavuaarien vesilukoissa on vettä. Tämä on syytä varmistaa tarkastamalla niiden kunto ja käyttämällä hetken normaalisti suihkua tai vesihanaa. Kannattaa muistaa myös esimerkiksi autotallien tai varastojen erilliset lattiakaivot.

Nurmijärven Vesi on tiedottanut tutkimusalueen läheisiä kiinteistöjä häiriötiedotepalvelun kautta. Suosittelemme tilaamaan häiriötiedotepalvelun.

Lisätietoja tutkimuksesta

Mika Tissari
Projektipäällikkö, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
mika.tissari@fcg.fi, 044 704 6277

Sini Sivo
Projekti-insinööri, Nurmijärven Vesi
sini.sivo@nurmijarvi.fi, 040 317 4860

 

Takaisin listaukseen