Ajankohtaista

Liikenne, Päätöksenteko, Sosiaali ja terveys, SOTE-uudistus, Valtuusto

Valtuustossa keskiviikkona Nurmijärven näkemykset soteuudistuksesta ja maakuntien perustamisesta

22.9.2020

Kiinnostaako sinua, miten soteuudistus vaikuttaisi toteutuessaan Nurmijärvellä? Millaista keskustelua MAL-sopimus herättää? Mitä kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo valtuuston ajankohtaiskatsauksessa? Kunnanvaltuuston kokous on katsottavissa suorana lähetyksenä kunnan kotisivuilta keskiviikkona 23.9. klo 18 alkaen. Suora linkki lähetykseen: https://www.mediaserver.fi/live/nurmijarvi

Nurmijärven kunnanvaltuusto antaa tällä viikolla lausuntonsa pääministeri Marinin hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta ja maakuntien perustamisesta. Esitysluonnoksen mukaan Suomeen muodostetaan 21 sote-maakuntaa, joille siirrettäisiin kuntien vastuulla nykyisin olevat sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen tehtävät. Uudellamaalla sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu poikkeaisi muun maan ratkaisusta siten, että neljän Uudenmaan sote-maakunnan lisäksi Helsingin kaupungilla olisi tehtävien järjestämisvastuu.

Lisäksi valtuuston asialistalla on muun muassa MAL-sopimuksen hyväksyminen. Kyseessä on Helsingin seudun kuntien ja valtion välisen maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimus vuosille 2020-2031. Alueellisesti merkittävän sopimuksen tavoitteena on esimerkiksi vahvistaa kuntien keskinäistä yhteistyötä, kumppanuutta kuntien ja valtion välillä ja sitouttaa osapuolia alueen kehittämiseen tarvittaviin toimenpiteisiin.

Kokouksessa käsitellään myös asemakaavamuutoksia, kuntakonsernin osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2020, vastineet tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen huomioihin sekä vastaukset kolmeen valtuustoaloitteeseen. Lisäksi kokouksessa kuullaan totuttuun tapaan kunnanjohtaja Outi Mäkelän ajankohtaiskatsaus.

Voit tutustua kokouksen esityslistaan täällä.  Tervetuloa seuraamaan suoraa lähetystä kokouksesta keskiviikkona 23.9. klo 18 alkaen.

Takaisin listaukseen