Ajankohtaista

Päätöksenteko, Valtuusto, Yritykset

Valtuusto päätti luovuttaa noin 57 hehtaaria Keskon logistiikkakeskukselle

28.4.2021

Nurmijärven kunnanvaltuusto päätti tänään 28.4. luovuttaa Kesko Oyj:lle noin 57 hehtaarin kokoiset tilat ja määräalat Ilvesvuoren yritysalueelta. Kesko Oyj suunnittelee Ilvesvuori Pohjoiseen kaupanalan logistiikkakeskusta, joka palvelee K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimintaa tehokkaasti pitkällä aikavälillä. Aluerajaus saattaa vielä tarkentua hankesuunnittelun edetessä.

”Valtuuston päätös oli yksimielinen, ja asia on positiivisuudessaan todella merkittävä Nurmijärvelle. Olen iloinen siitä, että Kesko haluaa rakentaa tulevaisuuttaan juuri Nurmijärvellä ja että voimme puolestamme tukea heidän pitkän aikavälin kasvusuunnitelmiaan. Kunnan intresseissä on päästä allekirjoittaman esisopimus kesäkuussa”, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo.

Keskon suunnittelema logistiikkakeskus sijaitsee logistisesti kunnan paraatipaikalla Hämeenlinnan moottoritien tutumassa. Ilvesvuoren yritysalueelta on hyvät yhteydet satamiin, lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle.

Keskon suunnitteleman logistiikkakeskuksen rakentaminen tapahtuisi vaiheittain tämän ja osin seuraavan vuosikymmenen aikana. Keskuksen mahdollistaminen edellyttää Ilvesvuori Pohjoisen asemakaavan muuttamista. Valtuuston iltaisen päätöksen jälkeen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta päättää asemakaavan muuttamisen aloittamisesta 4.5.

Suunniteltu keskus edellyttää laajaa maa-aluetta ja rakentamista. Kaikkiaan keskukselle osoitettavaa kunnan omistamaa maata on alustavasti tarkastellen noin 57 hehtaaria. Rakennusoikeutta alalle tarvitaan noin 300 000 k-m2.

Valtuusto päätti, että luovutushinta on 50 €/k-m2. Tämä perustuu teetettyyn ulkopuoliseen arvioon. Päätöksen mukaan luovutuksesta tehdään ensin esisopimus ja lopullinen kiinteistön kauppa sen jälkeen, kun esisopimuksessa mainitut kaupan edellytykset ovat täyttyneet. Esisopimus allekirjoitetaan kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnanvaltuuston 28.4. tekemä päätös saa lainvoiman.

Valtuusto päätti asiasta 28.4.2021. Voit katsoa kokouksen tallenteen täällä.

Takaisin listaukseen