Ajankohtaista

Ilmastotyö, luonto, Siistiksi, Sääksi, Uimarannat, Ympäristökeskus

Vaikuta vesien tilaan – kerro havaintosi vesiluontokohteista

5.5.2022

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa 3.5.2022

Olemme avanneet karttapohjaisen kyselyn, johon pyydämme asukkaiden havaintoja Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan vesiluontokohteista. Voit merkitä kartalle itsellesi tärkeitä vesiluontokohteita, niihin liittyviä toiveita tai huolia vesienhoidon suunnittelun tueksi.

Vastausten perusteella voimme tunnistaa kunnostusta vaativia kohteita ja auttaa käynnistämään vesistökunnostushankkeita. Kaikki vastaukset ovat tärkeitä! Kyselyyn voi vastata 31.7.2022 asti.

Kysely on osa Uudenmaan vesistökunnostusverkosto-projektia, jonka tavoitteena on edistää vesiensuojelua uusien hankkeiden ja yhteistyön avulla. Verkosto voi auttaa järviyhdistyksiä ja osakaskuntia kunnostusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Uudenmaan vesistökunnostusverkoston toteuttajina Keski-Uudellamaalla toimivat Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry (Järvenpää, Kerava, Nurmijärvi ja Tuusula) ja Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry (Mäntsälä).

Projektin rahoittavat ympäristöministeriö ja Uudenmaan ELY-keskus. Projektin koko Uudenmaan kattavaa yhteistä osuutta koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Sen muut toimijat ovat Kymijoen vesi ja ympäristö ry, Uudenmaan ELY-keskus ja Hämeen ELY-keskus.

Takaisin listaukseen