Ajankohtaista

Kotoutuminen, Ukraina, Valmius

Ukraina help Center Nurmijärvi -tukitoiminta käynnistyy Nurmijärvellä järjestöyhteistyönä

14.4.2022

Nurmijärvellä oleville ukrainalaisille ollaan perustamassa matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaa eri järjestöjen yhteistyönä. Kirkonkylällä Omppulinnassa, Suomen Punaisen Ristin tilassa, sijaitsevassa Ukraina help center Nurmijärvi -toimipisteessä annetaan eri palveluihin ja niiden käyttämiseen liittyvää neuvontaa ukrainalaisille sekä järjestetään ystävyysiltoja, jossa ukrainalaiset ja kuntalaiset voivat tutustua toisiinsa. Lisäksi ukrainalaisille järjestetään eri tasoista kielikerhotoimintaa, joko paikan päällä tai sähköisesti.  Vaate- ja tarvikeavustukset ukrainalaisille toimitetaan Nurmijärvellä Suomen Punaisen Ristin kautta.

Palveluneuvontaa ukrainalaisille Omppulinnassa 27.4. alkaen

Kaikille kunnan alueella oleville ukrainalaisille tarjotaan neuvontaa eri palveluista ja niiden käyttämisestä 27.4. alkaen Ukraina help center Nurmijärvitoimipisteessä, SPR:n tilassa, Omppulinnassa osoitteessa Rajamäentie 9 B, 01900 Nurmijärvi. Palveluohjaaja on paikalla keskiviikkoisin klo 12–15. Palveluneuvontaa annetaan ilman ajanvarausta.

Lisäksi ukrainalaiset voivat asioida kunnan Koto-infossa ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin klo 12–16 ilman ajanvarausta osoitteessa Kuonomäentie 2, 3. krs sekä muutoin ajanvarauksella, voit varata ajan ma-to numerosta 040-3174106 klo 8–16 välisenä aikana.

Neuvontaa annetaan esimerkiksi rekisteröitymiskysymyksissä, sote-palveluihin ohjaamisessa, lasten kouluasioissa, vastaanottokeskusyhteistyössä sekä muissa avun ja palvelun tarpeissa.

Ystävyysillat kuntalaisille ja ukrainalaisille

Ystävyysillat alkavat 27.4., ja niitä pidetään keskiviikkoisin klo 15–18 Omppulinnassa Ukraina help center Nurmijärvi -toimipisteessä SPR:n tiloissa. Ystävyysilloissa kunnan alueella asuvat ukrainalaiset ja vapaaehtoiset kuntalaiset voivat tutustua kahvikupin äärellä ja luoda kontakteja. Paikalla on myös ukrainaa ja venäjää puhuvia vapaaehtoisia.

Ystävyysilloissa alkaa vierailla myös evankelisluterilaisen seurakunnan työntekijä, joka tarjoaa henkisen tuen keskusteluapua.

Ystävyysiltojen aikana jaetaan vaate- ja muita tarvikeavustuksia niitä tarvitseville ukrainalaisille.

Ystävyysiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Vaate- ja tarvikeavustukset SPR:n kautta

Vaate- ja tarvikeavustukset toimitetaan avuntarvitsijoille keskitetysti Suomen Punaisen Ristin kautta. SPR koordinoi avustustoimintaa, ja avustuksia tarjoavat kuntalaiset ja apua tarvitsevat ukrainalaiset voivat olla yhteydessä SPR:n paikallisiin toimijoihin sähköpostitse.

Kuntalaiset voivat ilmoittaa annettavista avustuksistaan sähköpostitse, ja SPR arvioi niiden tarpeellisuuden ja antaa ohjeet avustusten toimittamiseen. Jos haluat tehdä lahjoituksen, laita sähköpostiin yhteystietosi sekä tieto siitä, mitä olet lahjoittamassa.

Avustuksia tarvitsevat ukrainalaiset voivat hakea vaatteita ja muita tarvikkeita Omppulinnan Ukraina help center Nurmijärvitoimipisteeltä SPR:n tilassa keskiviikkoisin ystävyysiltojen aikana.

Nurmijärven ja Klaukkalan alueen keskitetyt vaate- ja tarvikeavustukset: spr.nurmijarvi@gmail.com

Rajamäen vaate- ja tarvikeavustukset: spr.rajamaki.vaateapu@gmail.com SPR:n Rajamäen osastolla on hyvä valikoima koon mukaan lajiteltuja vaatteita ja jalkineita.

Kielikerhotoimintaa eri tasoisille suomen kielen oppijoille

Ilmaista kielikerhotoimintaa on tarjolla sekä netissä että paikan päällä eri taajamissa seuraavasti:

Kielikerhotoimintaa on tarjolla online-videohuoneessa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14.30–16.00. Ryhmät ovat tarkoitettu henkilöille, jotka osaavat jo jonkin verran suomen kieltä. Kerhossa keskustellaan arkipäivän asioista, samalla oppien suomen kieltä. Lisätietoa kerhoista Setlementti Louhelan verkkosivuilta.

Nurmijärven Olkkari Kirppis -kielikerho kokoontuu tiistaisin klo 17.00–19.30 osoitteessa Kuokkalantie 2, Nurmijärvi. Kerhotoiminnan järjestää Setlementti Louhela ry yhdessä vapaaehtoisten opettajien kanssa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittautuminen: puh. 040 728 7234 / julie.tran@setlementtilouhela.fi

Klaukkalan Klubitalolla alkaa 25.4. kielikerho uusille suomen kielen oppijoille osoitteessa Viirintie 3, Klaukkala. Kerho on maanantaisin klo 16–17.30. Kerhotoiminnan järjestää Setlementti Louhela ry yhteistyössä Nurmijärven Klubitalon ja Nurmijärven Kalevalaisten Naiset ry:n kanssa. Ilmoittautuminen: puh. 040 728 7234 / julie.tran@setlementtilouhela.fi

Rajamäellä on mahdollisuus aloittaa SPR:n toimesta oma kielikerhotoiminta, jos tarvetta ilmenee. Yhteyshenkilö on May Roth-Edelmann, puh. 050 577 9648.

Tarpeen mukaan voidaan Nurmijärvelle perustaa myös vasta-alkajille suomen kielen online-kerhotoimintaa.

Muokattu 14.4.2022 klo 18.30, Lisätty tieto: ”Ystävyysiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.”

 

Takaisin listaukseen