Ajankohtaista

Joukkoliikenne, Lapset, Muut viranomaiset, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Varhaiskasvatus, Viestintä

Työtaistelun 14.12. vaikutukset Nurmijärvellä – katso vaikutukset Nurmijärven kunnan palveluihin

13.12.2023

SAK on ilmoittanut työtaisteluista, joilla on vaikutuksia Nurmijärvellä. Pyydämme varautumaan, ettei julkisella liikenteellä pääse välttämättä kouluun. Työtaistelutoimet eivät vaikuta erikseen tilattavien koulutaksien liikennöintiin. Työtaistelulla on vaikutuksia ruokailuun kouluissa, jossa tarjotaan eväslounas. Koululaisten ja alkuluokkalaisten huoltajat voivat halutessaan pakata mukaan eväät. Päiväkodeissa on tarjolla ruoka normaalisti. Kunnan kiinteistöjä ei voida siivota torstaina. Kunnan kadut, liikuntapaikat ja viheralueet pyritään hoitamaan normaalisti.  Tässä tiedotteessa kerrotaan tarkemmin, kuinka torstain työtaistelutoimenpiteet vaikuttavat kunnan toimintoihin.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ilmoittanut poliittisista työtaisteluista torstaina 14.12., jotka kohdistuvat maan hallitukseen. Nurmijärven kunnassa työtaistelu kohdistuu Aleksia-liikelaitokseen ja ympäristötoimialan tekniseen keskukseen.

Työtaistelut koskevat edellä mainittuja kohteita, niissä tehtävää työtä ja työvuoroja, jotka alkavat torstaina 14.12. klo 00.01 ja 23.59 välisenä aikana. Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Työtaistelu ei koske viranhaltija-asemassa olevia. JHL on julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 11.-14.12.2023.

Auto ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n työtaistelutoimet 14.12. kohdistuvat Korsisaari-yhtiöön ja Nurmijärven joukkoliikenteeseen.

Päiväkodit toimivat mahdollisimman normaalisti 14.12.

Kunnan ruokapalvelua tuottava Aleksia-liikelaitos on työtaistelun piirissä torstaina 14.12., mikä voi vaikuttaa päiväkotien ruokailuun torstaina. Kunnassa pyritään torstaina turvaamaan päiväkotilasten ruokailu, jotta päiväkotipäivä sujuu mahdollisimman normaalisti. Aamupalalla on tarjolla muroja, hedelmäsosetta, näkkileipää ja maitoa.

Eskareille järjestetään aamupala, eväslounas ja välipala 14.12.

Eskareille/alkuluokkalaisille järjestetään aamupala, lounas ja välipala. Koulun tiloissa oleville eskareille on aamupalalla tarjolla muroja, hedelmäsosetta, näkkileipää ja maitoa. Välipalalla on tarjolla viilis, kurkkua, leipää, levitettä ja maitoa.

Kouluissa ei torstaina 14.12. tarjota lämmintä ruokaa. Lounaalla on tarjolla leipää, maitoa, välipalakeksejä, rusinoita ja hedelmä. Osassa kouluista tarjolla on myös smoothie. Työtaistelu kohdistuu myös tukkuihin ja elintarvikealalle, minkä johdosta smoothieiden osalta on toimituspuutteita, eikä niitä ole tarjolla kaikissa kouluissa.

Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan ruokaturvallisesti.

Koululaisten ja alkuluokkalaisten huoltajat voivat pakata mukaan eväät, mikäli näkevät sen lapsensa kannalta tarpeelliseksi.

Kouluissa opetus toimii normaalisti – tarjolla eväslounas 14.12.

Kouluissa ei torstaina 14.12. tarjota lämmintä ruokaa. Lounaalla on tarjolla leipää, maitoa, välipalakeksejä, rusinoita ja hedelmä. Osassa kouluista tarjolla on myös smoothie. Työtaistelu kohdistuu myös tukkuihin ja elintarvikealalle, minkä johdosta smoothieiden osalta on toimituspuutteita, eikä niitä ole tarjolla kaikissa kouluissa.

Erityisruokavalioita ei valitettavasti pystytä huomioimaan ruokaturvallisesti.

Koululaisten ja alkuluokkalaisten huoltajat voivat pakata mukaan eväät, mikäli näkevät sen lapsensa kannalta tarpeelliseksi.

Kivenpuiston, Salkolan ja Majakan koulujen ruokailu normaalisti

Kivenpuiston, Salkolan ja Majakan koulujen oppilaat saavat ruoan normaalisiti.

Joukkoliikenteessä peruutuksia – Varautukaa, ettei kouluun pääse bussilla 14.12.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT osallistuu työtaistelutoimiin torstaina 14.12.2023. Korsisaarelta saadun tiedon mukaan työtaistelutoimet tulevat aiheuttamaan merkittäviä peruutuksia Nurmijärven joukkoliikenteessä. Ajankohtaisen tiedon perutuista vuoroista voi lukea Korsisaaren kotisivuilta.

Koululaislinjojen liikenteenhoito pyritään priorisoimaan ensisijaiseksi. Lopullinen varmuus torstain liikennöinnistä saadaan vasta torstaiaamuna. Todennäköistä on, että osa koululaisten bussivuoroista jää ajamatta.

Pyydämme siis varautumaan siihen, että torstaina kouluun ei pääse bussilla. Valitettavasti kunta ei voi järjestää korvaavaa kuljetusta torstaille.

Työtaistelutoimet eivät vaikuta erikseen tilattavien kouluautojen (koulutaksien) liikennöintiin.

Siivousta ei pystytä toteuttamaan kunnan kiinteistöissä torstaina 14.12.

Aleksia-liikelaitoksen paikalla oleva henkilöstö keskitetään päiväkoteihin ja Lukkariin Kivenpuiston sekä Salkolan ja Majakan oppilaita varten. Tästä johtuen kunnan kiinteistöjä (kirjastot, liikuntasalit, koulut) ei siivota torstaina 14.12. Aleksia-liikelaitos huolehtii keskiviikkona, että wc-tiloissa ja käsienpesupisteissä on riittävästi wc- ja käsipyyhepaperia sekä nestesaippuaa koko torstaipäivän ajaksi. Torstain aikana pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään tarkistussiivous kaikissa kouluissa.

Tekninen keskus – kadut, liikuntapaikat ja viheralueet pyritään hoitamaan normaalisti 14.12.

Nurmijärven kunnassa työtaistelu kohdistuu myös ympäristötoimialan tekniseen keskukseen. Kunnan kadut, liikuntapaikat ja viheralueet pyritään hoitamaan normaalisti. Kunta tiedottaa, mikäli tilanteessa tapahtuu muutoksia.

Takaisin listaukseen