Ajankohtaista

Kiinteistöt, Sisäilma

Toimenpiteitä sisäilmanlaadun turvaamiseksi Syrjälän koulussa ja päiväkodissa

30.5.2023

Syrjälän koulussa ja päiväkodissa tullaan tekemään toimenpiteitä sisäilmanlaadun turvaamiseksi. Syrjälän koulusta ja päiväkodista on tullut valituksia sisäilman laadusta ja Nurmijärven kunnan Tilakeskus on selvitellyt syitä huonolle sisäilmalle useilla eri toimenpiteillä.

Toimenpiteet aloitettiin tekemällä merkkiainekoe yhteen luokkaan 29.3.2022. Tämän raportin toimenpidesuosituksena oli tehdä sisäilma- ja kosteustekninen kuntotutkimus koko rakennuksen osalle.

Toimenpidesuosituksen mukaisesti Tilakeskus teetti Raksystems Oy:llä Syrjälän koulun sekä päiväkodin osalle sisäilma- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen. Kuntotutkimukset aloitettiin 3.3.2023 alkukartoituksella, samalla asennettiin myös sisäilmaloggerit, jotka mittasivat sisäilman olosuhteita 2 viikon ajan. Kuntotutkimus koulun ja päiväkodin osalle tehtiin 11.-12.3.2023.

Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimusraportti valmistui 27.4.2023. Raportin mukaan sekä koulu että päiväkoti ovat huonossa kunnossa. Kesäkuussa valtuusto tekee päätöksiä, johon sisältyy palveluverkkoon liittyviä linjauksia ja Syrjälän koulun ja päiväkodin kohtalo päätetään syksyllä tehtävien hanke- ja tarveselvitysten jälkeen.

Välittömänä toimenpiteenä tilakeskus asennuttaa syksyyn 2023 mennessä kouluun ja päiväkotiin suurtehoilmanpuhdistimia turvaamaan rakennusten käyttöä. Suurtehoilmanpuhdistimista on ollut hyviä kokemuksia muissa kunnan sisäilmakohteissa.

Syrjälän Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus

 

(edit. 31.5.2023, lisätty linkki kuntotutkimukseen, 7.6.2023 tarkennettu palveluverkon suunnitelmien aikataulua)

Takaisin listaukseen