Ajankohtaista

Aluevaalit 2022

Töihin aluevaaleihin? Ole yhteydessä!

15.12.2021

Oletko kiinnostunut lähipalveluistasi ja siitä, miten lähidemokratia toimii? Haluaisitko olla mukana järjestämässä historiallisia ensimmäisiä aluevaaleja? Haluatko nähdä, mitä vaaleissa tapahtuu kulissien takana?

Aluevaalien  ennakkoäänestys järjestetään 12.–18.1.2022 välisenä aikana. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022. Nurmijärven kunta hakee täydennystä vaalilautakuntien jäsenistöön. Kunta hakee Nurmijärven kunnassa kirjoilla olevia, 18 v. täyttäneitä henkilöitä varsinaiseen vaalipäivään (23.1.2022)  liittyviin tehtäviin.  Kunnanhallitus tekee päätöksen ehdotetuista vaalilautakunnan jäsenistä. Tehtävä edellyttää kunnan järjestämään perehdytykseen osallistumista ja huolellista perehtymistä vaalilainsäädännön vaatimuksiin.

Kunta pyrkii huolehtimaan äänestysten turvallisesta järjestämisestä oikeusministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti äänestäjien jonoja porrastamalla, tilojen väljyydestä ja kulkureiteistä huolehtimalla, käsidesipistein ja pisarasuojin. Myös maskit ovat käytössä ja niitä varataan äänestyspaikoille.

Aluevaalit 2022 - Keusote

Kelpoisuusehdot:

  • Vaalitoimitsijaksi voidaan määrätä tehtävään kykenevä 18 vuotta täyttänyt henkilö.
  • Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei saa toimia vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä.
  • Kunta kouluttaa sinut tehtävään, josta saat palkkion, 12 euroa tunnilta. Sitäkin enemmän saat mielenkiintoista ja harvinaislaatuista työkokemusta sekä työtodistuksen vaalitoimitsijana toimimisesta.

Koulutukset tullaan järjestämään Teams-yhteydellä.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä kunnanlakimies Sari Forsströmiin 20.12.2021 mennessä! 

Kunnanlakimies

Sari Forsström
sari.forsstrom@nurmijarvi.fi
0403172015

Takaisin listaukseen