Ajankohtaista

Ikäihmiset, Keusote, Koronavirus, Terveys

THL on päättänyt AstraZenecan käytön tilapäisestä keskeytyksestä – Nurmijärven massarokotuspäivä lauantaina 20.3. perutaan

19.3.2021

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) tiedottaa, että Nurmijärven terveysasemille suunnitellut rokotukset lauantaille 20.3. joudutaan perumaan. Tapahtumassa oli tarkoitus rokottaa 1. riskiryhmään kuluvia 18-69-vuotiaita.

Keusote on yhteydessä AstraZeneca-rokotusajan saaneisiin, ja rokotusaikoja tullaan siirtämään. Ikääntyneiden rokotukset jatkuvat ennallaan Modernan ja Biotec Pfizerin rokotteilla.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan Suomessa on ilmoitettu kaksi aivolaskimotukosta 4-10 päivää AstraZenecan koronarokotteen saamisen jälkeen. Molemmilla sairastuneilla henkilöillä on verisuonitukokseen liittyviä lääketieteellisiä riskitekijöitä ja potilaiden tutkimukset ovat yhä kesken. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa, kunnes tapauksista on lisää tietoa ja mahdollisen syy-seuraussuhteen olemassaoloa voidaan arvioida. Keskeytys astuu voimaan välittömästi. Lue lisää THL.

Takaisin listaukseen