Ajankohtaista

Kirjasto

Tervetuloa uudistuneeseen Klaukkalan kirjastoon, ehdota esiintymisalueelle nimeä.

9.11.2020

Osallistu esiintymisalueen nimikilpailuun 11.11. – 12.12.2020.

Uudistunut Klaukkalan kirjasto avaa ovensa maanantaina 9.11.2020. klo 9. Kirjaston tilauudistusprojekti alkoi vuonna 2018,  jolloin suunnittelutyöhön ja tekniikkaan myönnettiin Aluehallintoviraston hankeavustusta.

Kirjasto sai uudistuksessa uuden asiakaspalvelutiskin ja esiintymisalueen. Esiintymisalueella on pieni lava, kiinteät kaiuttimet ja näyttö, ja yleisölle uudet tuolit. Kokonaisuuden kruunaa alueen ympärille vedettävät verhot.

Palautusautomaatti siirtyi lavan viereen, sisäänkäyntiä vastapäätä. Lainausautomaateista toinen on lastenosastolla ja toinen varaushyllyn päädyssä.

Aikuisten osastolla on tehty muutamia muutoksia. Tietokoneet on sijoitettu uudelleen ja tietokirjojen järjestystä on osittain muutettu. Runohylly löytyy lavan ja flyygelin vierestä. Nuorten ja nuorten aikuisten romaanit on myös järjestetty uudelleen.

Uutuutena on asiakkaiden toivoma sateenkaarihylly, joka kokoaa yhteen paikkaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviä kirjoja lasten, nuorten ja aikuisten osastoilta. Sateenkaarihyllyn löydät aikuisten osastolta, romaani- ja novellihyllyjen jälkeen.

Tilauudistukselle on suunnitteilla toinen vaihe, joka toteutunee ensi vuonna. Toisessa vaiheessa kirjasto saa lisää neliöitä entisen Yhteispalvelun tiloista. Lehtisalin paikkaa on tarkoitus vaihtaa niin, että sen yhteyteen tulee lisää rauhallista lukutilaa. Tällöin myös lastenosastolle vapautuu lisätilaa nykyisen lehtisalin paikalta. Tiedotamme tästä lisää, kunhan suunnitelmat etenevät.

Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen kirjastoon!

Takaisin listaukseen