Kunnan yhtiöt ja liikelaitokset

Hyvän Olon Uimahalli

Rajamäen Uimahalli Oy tuottaa laadukkaita sekä monipuolisia uinti ja liikuntapalveluita asiakkailleen. Tavoitteena on lisätä asiakkaiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia, Hyvää Oloa! Uskomme tarinan voimaan ja tavoitteemme on joka päivä rakentaa hyviä asiakaskokemuksia, joista syntyy tarinoita.

Uimahalliyhtiö on perustettu 1973, osakkaina Nurmijärven kunta 50 %, Oy Alko Ab 48 % ja silloinen Rajamäen vesilaitos 2 %. Nurmijärven kunta on siirtynyt yhtiön ainoaksi omistajaksi 1996. Rajamäen uimahalli avasi ovensa asiakkailleen syyskuussa 1974.

”Nykyinen osakeyhtiömalli juontaa siis historiasta. Samoin historia selittää sen miksi uimahalli sijaitsee Rajamäellä. Alko vastasi uimahallin rakennuttamiskustannuksista noin 75 prosenttisesti ja he halusivat uimahallin Rajamäelle,” kertoo toimitusjohtaja Juha Ahonen.

Nykyisen toiminnallisuutensa ja muotonsa uimahalli sai 2015 kesäkuussa käyttöönotetussa peruskorjaus- ja laajennushankkeessa. Uimahallin toiminnalliset tilat koostuvat kuudesta altaasta, kuntosalista, kolmesta ryhmäliikuntatilasta, sekä kahviosta.

Uimahalli on auki 51 % vuoden tunneista

Viikoittain Uimahalli tarjoaa kuntalaisille 89 tuntia uintia, 115 tuntia kuntosalia ja yli 80 ohjattua ryhmäliikuntatuntia, maistuvia kahvion tuotteita sekä hyvää asiakaspalvelua.

Vuosittain Uimahalli järjestää uimakouluissaan opetusta 850 lapselle sekä kaikki nurmijärveläiset alakoulujen oppilaat saavat uinninopetusta kouluryhmissä.

Uimahallin toimintaa kuuluu myös vahvasti hyvinvointi- ja opetuskurssit kaiken ikäisille, vauvauineista senioriliikuntaan. Lisäksi vuoden mittaan järjestetään teematapahtumia, kuten joulun tunnelmallinen aattouinti ja vesidiscoja.

”Kunnan ainoana uimahallina uimahalliyhtiön arvo on kuntalaisilleen suuri. Kunnassa ei ole toista liikuntapaikkaa, joka liikuttaa asiakkaita yli 300 000 asiakaskäynnin verran vuodessa. Hyvinvointipalveluiden tuottajana uimahallilla on se erityispiirre, että uimahalli liikuttaa paljon myös ikäihmisiä sekä erityisryhmiin kuuluvia kuntalaisia. Unohtamatta vauvoja, lapsia sekä työikäisiä kuntalaisia”, toteaa Juha Ahonen.

Rajamäen Uimahalli on saanut kaksi kertaa tunnustuksen Vuoden vesiliikuntapaikaksi vuosina 1994 ja 2018. Molemmilla kerroilla valinta on tapahtunut kolme vuotta peruskorjaus- ja laajennushankkeen valmistuttua.

Allasveden laatua seurataan päivittäin. Allasvedenlaatuvaatimukset ovat tiukemmat kuin juomavedellä, eli vesi jossa uidaan on puhtaampaa kuin vesi jota juomme.