Joukkoliikenne

Tulevia muutoksia Nurmijärven joukkoliikenteessä

Mannerheimintien parannustyöt ovat alkaneet maaliskuussa, ja tämänhetkisen tiedon perusteella työt valmistuvat vuoden 2025 loppuun mennessä. Tietyöt vaikuttavat jonkin verran linja-autoliikenteen ajoaikoihin ja pysäkkijärjestelyihin. Helsingin suunnan vuorojen aikatauluihin saattaa remontin vuoksi tulla pieniä muutoksia kesä- ja talviaikatauluihin siirryttäessä.

Kesäaikatauluihin siirrytään totuttuun tapaan koulujen päätyttyä 5.6.2023 alkaen. Suurimmat muutokset tulevat arkipäivien aikatauluihin. Viikonlopun aikataulut säilyvät suurin piirtein samankaltaisina kuin talvikaudella, mutta pieniä muutoksia ja lisäyksiä on asiakastoiveiden perusteella kuitenkin tehty.

Uusia lipputuotteita kätevästi mobiilisovelluksesta
Korsisaari-sovellukseen on kevään aikana tullut tarjolle uusia lipputuotteita. Kivistön ja Nurmijärven välillä tehtäville matkoille on tarjolla uusi 10 matkan sarjalippu, jolla halutaan palvella ennen kaikkea Kivistössä junaan vaihtavien asiakkaiden joukkoliikenteellä kulkemista.

Lisäksi vappuun asti tarjolla on alennettuun hintaan joukkoliikenteen vuosilippu, jolla koko vuoden joukkoliikennematkat saa vielä merkittävästi tavallista edullisempaan hintaan.

Taannoin käyttöön otetut nuorison sarjaliput (Nurmijärven sisäinen ja Nurmijärvi-Helsinki) ovat saaneet lämpimän vastaanoton. Nämä lipputuotteet lähtivät alun perin liikkeelle nuorisovaltuuston aloitteesta kokeiluluonteisina, ja tähän asti saadut kokemukset ovat olleet siis hyvin myönteisiä. Marraskuussa 2022 Nurmijärven kunnan tekninen lautakunta päätti tehdä nuorison sarjalipuista pysyvän joukkoliikenteen lopputuotteen.

Joukkoliikenteen lisäpalveluita kulkemista helpottamaan
Joukkoliikenteen digipalveluita on nykyisen sopimuskauden kuluessa kehitetty merkittävästi. Aikataulutiedot löytyvät helposti Matkahuollon Reittioppaasta, joka osaa etsiä vaihtoyhteyksiä niin HSL-alueen joukkoliikenteeseen kuin valtakunnallisestikin. Lisäksi sovellus kertoo bussin arvioidun saapumisajan omalle pysäkille, jolloin pysäkille saapuminen on helppo ajoittaa oikeaan aikaan.

Bussien kulkua voi seurata reaaliaikaisen Bussit Live -palvelun avulla, joka löytyy Korsisaaren verkkosivuilta. Lisäksi on hyvä muistuttaa, että busseissa on asiakkaille tarjolla ilmainen WLAN-yhteys, joka mahdollistaa vaikkapa läppärillä töiden tekemisen matkan aikana.