Museo

Lastentupa Tarinassa historia avautuu leikkien

Taaborinvuoren museot avataan jälleen heinäkuussa ja silloin alkaa leikki! Yksi museorakennuksista on nyt Lastentupa Tarina, jonka suunnittelussa on ajateltu ennen kaikkea perheen pienimpiä museovieraita. Tuvassa historiaan pääsee tutustumaan toiminnallisesti, sillä kaikkeen saa koskea ja kaikilla esineillä voi vapaasti leikkiä.

Lastentupa Tarina kuljettaa kävijät 1920-30-lukujen maaseudun elämään ja arkeen. Entisaikojen tunnelmaan voi virittäytyä vaikkapa pukeutumalla polvihousuihin, esiliinaan tai muihin talonpoikaiselämään sopiviin roolivaatteisiin.

Esineistö johdattaa vuosisadan alun lasten kotiaskareisiin ja leikkeihin. Tuvassa voi kokeilla esimerkiksi, kuinka kahvipapujen jauhaminen sujui kahvimyllyllä.

Tupa itsessään on alun perin Mäntsälässä sijainnut muonamiehen mökki, joka on monille Taaborinvuoren vierailijoille ennestään tuttu museorakennus. Nyt se on saanut sisustuksen ja esineistön, jonka parissa riittää paljon puuhasteltavaa. Keppihevosten ja vanhanajan lelujen lisäksi tuvassa pääsee leikkimään nukketeatterilla ja keksimään aivan omia tarinoita.

Havainnekuva Lastentupa Tarinasta, Intro Design.