Kirjasto

Puhu poliitikolle Nurmijärven kirjastoissa

Kiinnostaisiko puhua poliitikoille?

Nurmijärven kirjastoissa on meneillään Puhu poliitikolle -demokratiahanke, jonka tavoitteena on luoda kirjastoista demokraattisen päätöksenteon ja osallisuuden kohtauspaikkoja. Näin kuntalaiset pääsevät osallistumaan aktiivisemmin arkeensa vaikuttavaan päätöksentekoon.

Ensimmäinen Politiikan aamukahvit -tapahtuma järjestettiin Rajamäen kirjastossa 23. maaliskuuta. Paikalla oli 23 ihmistä.

”Tapahtumaan tuli enemmän väkeä kuin uskalsimme odottaa, joten tapahtuman alussa järjestimme lisää istumapaikkoja yleisölle. Myöskin tarjottavat pääsivät loppumaan kesken tilaisuuden. Ensi kerralla osaamme varautua paremmin ja toivottavasti saamme taas pöydän äärelle yhtä aktiivisia keskustelijoita kuin nyt oli. Rajamäen tilaisuus keräsi hyvin eri-ikäisiä kuntalaisia”, demokratiahankkeen koordinaattori Noora Tammilehto kertoo.

”Eri keskustelunaiheita oli runsaasti. Keskusteluissa oli esimerkiksi huolta ilmastonmuutoksesta, paikallisista sosiaali- ja terveyspalveluista ja siitä, riittävätkö kunnan varat jatkossa laadukkaisiin palveluihin.”

Tammilehdon mukaan osallistujat olivat tyytyväisiä, että vihdoinkin on neutraali paikka, jossa keskusteluja voi järjestää. Osa osallistujista pohti sitä, voisiko tapahtumaa mainostaa laajemmin, jotta tieto tällaisesta uudesta tapahtumasta tavoittaisi kaikki kuntalaiset.

Seuraava tapahtuma on Klaukkalan kirjastossa torstaina 28. huhtikuuta kello 18. Silloin järjestetään paneeli, jonka otsikko on Voivatko nuoret huonosti Klaukkalassa? Mukana on nuoria, nuorisopalvelujen työntekijä, poliisi ja politiikkoja.

Pääkirjastossa järjestetään vielä toukokuussa Politiikan aamukahvit.

Teksti: Kirsikka Kiviniemi