Liikunta

”Seitsemän veljeksen vaellus oli mahtava kokemus!” Suosittu vaellus järjestetään jälleen syyskuussa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Seitsemän veljeksen vaellus järjestetään jälleen syyskuussa 18.9. klo 9.30-14.00. Tapahtuma tarjoaa osallistujille todellisen hyvinvointipäivän, sillä tapahtumassa yhdistyvät sekä kulttuurin että liikunnan ilot. Viime vuonna Seitsemän veljeksen vaellus patikoitiin auringonpaisteessa hienoimpaan ruska-aikaan.

”Seitsemän veljeksen vaellus oli mahtava kokemus, vaikka en yleensä vaellusta harrastakaan. Erityisen hienoa vaelluksella olivat matkan varrella koetut elämykset, kuten mieskuoro, trubaduuri, haitarinsoittaja ja pyykkärit. Myös hienot koskimaisemat, erilaiset sillat ja patikointireissun jälkeen syöty hyvä ruoka Taaborin maisemissa jäivät mieleeni”, viime vuonna Seitsemän veljeksen vaellukselle osallistunut Maarit Andrzejewski kertoo.

Helsingissä asuvan ja syntyjään saksalaisen Maarit Andrzejewskin vaellukselle houkutteli Nurmijärvellä asuva ystävä ja hieno syysilma. Andrzejewskin mukaan Saksassa Aleksis Kiven tietävät vain suomifanit ja asiaan perehtyneet kirjallisuuden ystävät. Maarit ei ole vielä itse Seitsemää veljestä lukenut, mutta tutustui tapahtumassa Aleksis Kiven kotiin.
”Aion ehdottomasti tulla vaellukselle tänäkin vuonna ja otan myös ystäväni mukaan. Ehkä luen sen Seitsemän veljestäkin vielä ennen syksyn vaellusta”, Maarit Andrzejewski nauraa.

Seitsemän veljeksen vaellus lauantaina 18.9. klo 9.30-14.00

Seitsemän veljeksen vaellus alkaa 18.9. porrastetusti klo 9.30 alkaen Maaniitun koulun pihalta. Kirkonkylältä reitti vie pitkospuita ja Seitsemän veljeksen vaellusreittiä pitkin Vantaanjoen ja Myllykosken maisemien sekä Kaanaan luonnonsuojelualueen läpi kohti Taaborinvuorea. Ohjatulla vaelluksella koettiin viime vuonna yllätysnumeroita keskellä kauneinta kulttuurimaisemaa.

”Reitti tarjoaa upean ja monipuolisen elämyksen kaikenikäisille luontoliikkumisesta ja kulttuurista kiinnostuneille”, kertoo Nurmijärven kunnan liikuntapäällikkö Joose Kemppainen.

”Liikunnan ja kulttuurin yhdistäminen keskelle kulttuurimaisemaa tarjoaa vaeltajille ainutlaatuisen kokonaisuuden. Saa nähdä, mitä hauskaa on luvassa tänä vuonna”, Kemppainen hymyilee.

Taaborinvuorella ohjelma jatkuu markkinahumun, ruokailun, liikuntaleikkien sekä livemusiikin merkeissä. Taaborinvuori on avoinna klo 11.00-14.00.

Taaborinvuoren tapahtumaan voi osallistua, vaikka ei osallistuisikaan vaellukselle. Taaborinvuorelta järjestetään klo 12.30 alkaen maksuton bussikuljetus takaisin Maaniitun koululle.

”Tapahtuman musiikkipuolesta vastaa Kunnan Pojat -yhtye, joka tunnetaan letkeistä ja humoristisista esiintymisistään. Kunnan Pojat esiintyy kahvila Puolmatkan Krouvin terassilla, joten yhtyettä voi kuunnella vaikka mukavasti Taaborin metsikössä kahvia nauttien”, Nurmijärven kunnan kulttuuripäällikkö Mia Fagerström kertoo.

”Yksi viime vuoden tapahtuman suosikkiaktiviteeteista oli selfien ottaminen jalkapuussa istuen. Jalkapuut ovat tulossa mukaan myös tänä vuonna, ja saattaapa niiden ääreltä löytyä ankara lukkarikin kuria pitämästä.”

Tapahtuman ohjelman ovat suunnitelleet yhteistyössä liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, kirjasto- ja museopalvelut, ja kaikista yksiköistä on myös henkilökuntaa tapahtumassa. Yhteistyössä on kunnan lisäksi paikallisia yhdistyksiä.

Kuvassa Maarit Andrzejewski.