Kulttuuri

Merkkivuoden teemana mielen hyvinvointi

Kivi-kunnat Nurmijärvi ja Tuusula järjestävät Aleksis Kiven kuoleman merkkivuoden, jonka teemoja ovat mielen hyvinvointi ja mielenterveys. Kiven kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta.

Merkkivuoden aikana Nurmijärvellä ja Tuusulassa nostetaan esille taiteen, tiedon ja kulttuurin merkitystä hyvinvoinnin lähteenä järjestämällä teemaan liittyvää ohjelmaa. Osa ohjelmasta levittäytyy molempiin kuntiin, ja joihinkin tapahtumiin voi osallistua myös virtuaalisesti.

Kohokohtana vaellus Nurmijärveltä Tuusulaan

Yhtenä teemavuoden kohokohtana järjestetään 17.9. Minä elän! -vaellus Kiven syntymäkodista Palojoelta Tuusulassa sijaitsevalle kuolinmökille. Vaellus toteutetaan ohjattuna kävelynä, ja noin 13 kilometrin pituisen matkan voi jokainen tehdä omaan tahtiinsa.

Vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely, jonka aikana osallistujat haastetaan pohtimaan omaan elämäänsä ja hyvinvointiinsa liittyviä asioita. Osallistua voi yksin, ystävien kanssa tai vaikkapa omalla työporukalla.

Vaellukseen liittyy myös omalta älylaitteelta kuunneltava ääniteos, joka julkaistaan vaelluspäivänä. Teoksen tekijän nimi paljastetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Vaellus järjestetään yhteistyössä Nurmijärven ja Tuusulan kulttuuri- museo-, ja liikuntapalveluiden kanssa. Lisätietoa vaelluksesta julkaistaan keväällä: nurmijarvi.fi/tapahtumat