Joukkoliikenne

Ajankohtaista Nurmijärven joukkoliikenteestä

Pitkään jatkuneesta koronatilanteesta huolimatta joukkoliikenteen vuorotarjonta säilyy jatkossakin vahvana. Liikennöitsijä ja liikenteen tilaajat seuraavat tiiviissä yhteistyössä matkustajamäärien kehitystä ja arvioivat koronan edellyttämiä varautumistoimia.

Loppiaisen jälkeen 10.1.2022 alkaen joukkoliikenteen aikatauluihin tulee pieniä muutoksia. Viikonlopun aikataulut muuttuvat eniten. Muutoksilla pyritään kehittämään vuorotarjontaa ja liikennöinnin täsmällisyyttä. Myös arkipäivien aikatauluihin tulee pieniä muutoksia niin aamu- kuin iltaruuhkankin osalta. Tulevista muutoksista tiedon saa Matkahuollon Reittioppaasta tai aikatauluhausta ja lisäksi Korsisaaren verkkosivujen pdf-aikatauluista. Ajankohtaisista joukkoliikenneasioista saa kätevästi tiedon myös tilaamalla Korsisaaren uutiskirjeen, seuraamalla verkkosivujen ajankohtaisia tiedotteita tai Korsisaari-sovelluksen kautta.

reittiopas.matkahuolto.fi
liput.matkahuolto.fi
korsisaari.fi/ajankohtaista
korsisaari.fi/joukkoliikenne

Talven tulo saattaa tuoda mukanaan ruuhkien ja liikennehäiriöiden lisääntymisen. Tällöin on mahdollista, että joukkoliikenteessäkään ei kyetä aina liikennöimään aikataulun mukaisesti. Bussivuorojen kulkemista voi seurata reaaliaikaisesti kartalla Bussit Live -palvelussa, joka löytyy Korsisaaren verkkosivuilta korsisaari.fi/joukkoliikenne/bussi-live/.

Linja-autopysäkkien merkkien päivittäminen uuden tieliikennelain mukaisiksi
Kesällä 2020 voimaan tulleesta tieliikennelaista poistettiin erilliset lähiliikenteen, kaukoliikenteen sekä pikavuoron linja-autopysäkkimerkit ja nykyään kaikki linja-autopysäkkimerkit ovat mustia keltaisella pohjalla. Merkkien vaihtamisen siirtymäaika on 10 vuotta. Nurmijärven kunta on aloittanut muutokseen valmistautumisen kartoittamalla katuverkon nykyisiä pysäkkejä. Kartoitus on tehty Kirkonkylän ja Rajamäen osalta. Pysäkkimerkkien yhteyteen lisätään pysäkin nimen kertova kilpi. Samalla poistetaan maastosta vanhentuneet SAMPO-kyltit. Maanteiden merkkien vaihtamisesta vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Mt 130 – Klaukkalan kehätien tiehaaran uusi liityntäpysäköintipaikka
Klaukkalan kehätien hankkeessa rakennettiin uusi liityntäpysäköintipaikka maantie 130 varteen Klaukkalan kehätien eritasoliittymän läheisyyteen. Alueella on 15 pysäköintipaikkaa autoille, 6 mopoille ja polkupyörille katettuja runkolukittavia paikkoja on 10.
Alueen kunnossapidosta vastaa Uudenmaan ELY-keskus.

Kaikki Nurmijärven kunnan alueella olevat liityntäpysäköintipaikat löytyvät kunnan internetsivuilta.

Linjan 39 muutos
Kuntaan on tullut toivomuksia Harjulan joukkoliikenteen kehittämisestä. Kunta ja liikennöitsijä ovat yhteistyössä tarkastelleet miten Harjulan ja Syrjälän aluetta palvelevaa linjaa 39 voitaisiin kehittää.

Linja 39 siirtyy liikennöimään uudelle reitille Matkakeskus – Kuonomäentie – Kiilakiventie –
Viljelystie – Syrjäläntie – Isoseppälä – Matkakeskus. Liikennöinti uudella reitillä aloitetaan 10.1.2022.