Teemasivut

Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka.

Kulttuuripalveluiden saavuttamista tiukassa taloudellisessa tilanteessa mahdollistaa Kaikukortti, joka on Kulttuuria kaikille -palvelun kehittämä valtakunnallinen toimintamalli.

Kaikukortti otettiin Nurmijärvellä kokeilukäyttöön alkuvuodesta 2023. Kortin käyttöön oton koordinoinnista vastaa kunnan kulttuuripalvelut yhdessä Keusoten kanssa.

Mikä on Kaikukortti

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja -harrastuksiin. Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja tapahtumiin, kuten konsertteihin, tanssiesityksiin, teatteriin ja museoihin sekä kurssipaikkoja kansalaisopistoon. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton.

Kuka Nurmijärvellä voi saada Kaikukortin

Voit saada Kaikukortin, jos täytät seuraavat ehdot:

 • Olet Nurmijärven Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan tai hyvinvointialan toimijan nurmijärveläinen asiakas.
 • Olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
 • Olet vähintään 16-vuotias.

Mistä voin saada Kaikukortin Nurmijärvellä

Kaikukorttia jakavat Nurmijärvellä vuonna 2023 omille, nurmijärveläisille asiakkailleen seuraavat sosiaali- ja terveysalan toimijat:

 • Etsivä nuorisotyö, Nurmijärven nuorisopalvelut
 • Geriatrinen keskus ikäihmisten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
 • Koto-info, Nurmijärven Kotoutumispalvelut
 • Nurmijärven Klubitalo, Eskot ry.
 • Nurmijärven seurakunnan Diakoniatyö
 • Setlementti Louhela

Voit pyytää omaa Kaikukorttia sen sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan toimijahenkilökunnalta, jonka asiakkaana olet. Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Mihin Kaikukortti käy

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin ja konsertteihin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös kansalaisopistoon.

Nurmijärvellä Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuritoimijat

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy, mikäli niissä on rajoituksia. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Kaikukortti on valtakunnallinen, joten voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla ja niiden kulttuurikohteissa. Lisätietoja ja linkki eri alueiden Kaikukortti-kohteisiin.

Tutustu myös kaikille maksuttomiin ja avoimiin kulttuurikohteisiin ja tapahtumiin Nurmijärvellä:

 • Galleria Ville
 • Minä elän! -luennot
 • Taaborinvuori
 • K60-tapahtumat
 • Kirjastojen tapahtumat

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla

Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään henkilöllisyystodistuksesi ja Kaikukorttisi sekä kertomaan Kaikukortin tunnus. Kaikukorttilippuja ei voi hankkia verkkokaupasta. Kaikukorttilippujen määrä voi olla rajattu tapahtumakohtaisesti, joten ole rohkeasti yhteydessä tapahtuman lipunmyyjään tai järjestäjään.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun tulee maksaa lipun palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Jos haluat osallistua Nurmijärven Opiston kursseille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus kansalaisopiston toimistoon.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti ja henkilöllisyystodistus mukaasi, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilöllisyystodistuksen.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lasten tai lastenlasten lukumäärä tulee olla merkittynä Kaikukorttiin.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä.

Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti:
www.kaikukortti.fi
www.facebook.com/kaikukortti