Ajankohtaista

Alkuluokka, Hyvinvointi, Kirjasto, Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Koulutus, Kulttuuri, Lapset, Liikunta, Lukio, luonto, Matkailu, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Sääksi, Varhaiskasvatus, Viheralueet

Syysloma, lähiloma, paras loma

15.10.2021

Syysloma on ensi viikolla. Se, kauan odotettu hengähdystauko päiväkodista, koulusta tai töistä. Vielä ei ehkä ole paras aika lähteä ulkomaille. Ja miksi lähteä, kun kotinurkillakin riittää tekemistä ja näkemistä. Ulkoilua ja kuntoilua sekä hemmottelua ja hengailua. Syyslomalla kannattaa käydä ulkoilun lomassa kotikunnan kahviloissa ja ruokapaikoissa herkuttelemassa ja hemmottelemassa itseään – loman kunniaksi.

Missä on 338 askelmaa, pituutta 178 metriä ja korkeusero 51 metriä?

Klaukkalan Tornimäen seudulla voi reippailla kivoissa maisemissa tai liikuttaa koko perhettä Tornimäen kuntoportaissa 178 metriä. Tyyli on vapaa, kunhan kulkee portaiden oikeassa reunassa. Jos alkaa hengästyttämään, pohkeet menevät maitohapoille tai perheen pienimmät esittävät vastalauseita, niin portaissa on kolme välitasannetta, jos voi hengähtää, tankata ja katsella maisemia.

Lomalla veden äärelle

Myllykoski kuohuaa, kohisee ja kumisee. Sitä voi ihailla rannoilta tai kosken ylittäviltä silloilta. Alueella on upeita pitkospuureittejä, tulentekopaikkoja ja Koskikaran luontopolku, joka on sopivan mittainen pienemmillekin, ranta-alueiden linnuista kiinnostuneille kulkijoille. (Siippoontie 771, Nurmijärvi) Myllykoski-Kirkonkylä ulkoilureitin kartta

Nukarinkoski on Vantaanjoen vesistön suurin koski, pituus 1300 m ja pudotusta 25 m. Kosken rannoilla, idyllisessä maalaismaisemassa kiemurtelevat ulkoilureitit laavuineen ja tulentekopaikkoineen houkuttelevat retkelle eväsleipien tai makkaroiden kanssa. Kalaakin voi saada, luvan kanssa, onnella tai taidolla. (Nukarintie 32, Nukari) Nukarinkosken ulkoilualueen kartta 

Sääksjärvi ja Kiljavannummi – helppokulkuisia ulkoilureittejä kilometrikaupalla harjumaisemissa tai samoilua Sääksjärven maisemissa. Kiljavannummen ulkoilureittien kartta.

Veden äärelle pääsee myös Rajamäen uimahallissa. Pulikoimisajat: ma, ti, ke ja pe klo 6–21, la ja su klo 10–19. Kahvio herkkuineen palvelee samoina aikoina.

Ällistyttävää! Mitä kaikkea voikaan tehdä kirjastossa?

Suunnistaminen on mukavaa, koko perheen puuhaa, ulkoilua aurinkoisessa syyssäässä. Jos sadepäivä yllättää, niin suunnistaa voi Rajamäen kirjastossa syyslomaviikolla. Kirjastosuunnistuksessa etsitään leikkimielisiä rasteja kirjastossa ja samalla tulevat tutuksi myös erilaisten aineistojen sijainnit omassa lähikirjastossa. Kirjastosuunnistus on suunnattu alakouluikäisille ja se on omatoiminen. Suunnistuksen ohjeet ovat kirjallisessa muodossa, eli lukutaito on tarpeen. Aikuinen voi lukea ohjeet myös ääneen pienemmille osallistujille.

Ei se syysloma ole pelkkää liikkumista. Liikunnan vastapainoksi voi käväistä kirjastossa. Kirjastoissa voi tehdä ällistyttävän paljon muutakin kuin vain lainata kirjoja.

  • Poimi mukaan hyvä DVD
  • Sukella sarjakuvien maailmaan
  • Lue lehtiä
  • Ällisty äänikirjoista
  • Hengaile hyllyjen välissä
  • Tsekkaa tuoreimmat kirja- ja taidenäyttelyt
  • Pelaa tietokoneella
  • Lainaa konsoli- ja lautapelejä
Takaisin listaukseen