Ajankohtaista

Lapset, Varhaiskasvatus

Syksyn varhaiskasvatuspaikat haussa maaliskuussa

18.3.2021

Toimintakausi päiväkodeissa – kuten kouluissakin – alkaa elokuussa ja suurin osa uusista lapsista aloittaa varhaiskasvatuksessa tuolloin. Jos tarvitset lapsellesi paikan syksyllä, jätäthän varhaiskasvatushakemuksen maaliskuun loppuun mennessä.

Varhaiskasvatusta järjestetään Nurmijärvellä sekä päiväkodeissa että perhepäivähoidossa.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus tarkastelee jatkuvasti paikkatilannetta ja pyrkii järjestämään varhaiskasvatuspaikan niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin perheen tarvetta ja lapsen kehityksen ja kasvun oikeanlaista tukemista. Huoltajiin ollaan yhteydessä noin kuukautta ennen hoidon toivottua aloitusajankohtaa ja silloin vielä keskustellaan tarkemmin hoidon tarpeesta ja paikkamahdollisuuksista.

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen lapsen hoidon tarpeen alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on perheen haettava varhaiskasvatuspaikkaa niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatustarpeen alkamista.

Täytättehän sähköisen hakemuslomakkeen mahdollisimman huolellisesti, jotta voimme etsiä lapsellenne hänelle parhaiten sopivan paikan.

Sähköiseen hakulomakkeen löydät täältä!

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta löydät täältä!

 

Takaisin listaukseen